Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Újabb trófeával gazdagodott a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2020. február 16., 23:52 utolsó módosítás: 2020. február 17., 09:31
HIRDETÉS

Ötödször hódította el a női kosárlabda Román Kupát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC miután a döntő torna vasárnap esti fináléjában az FCC Baschet Arad együttesét fektette két vállra. A háromszékiek különösen a második negyedben mutatott remek teljesítményüknek köszönhetően emelhették ismét magasba a serleget a Sepsi Aréna ünneplő közönsége előtt.

Újabb trófeával gazdagodott a Sepsi-SIC
galéria
Ötödszörre nyerte meg a Román Kupát a Sepsi-SIC Fotó: Gábos Albin

A mérkőzés elején a vártnál nagyobb ellenállásba ütköztek a zöld-fehérek, ami szemmel láthatóan meg is lepte őket, és az első tíz percnek is el kellett telnie ahhoz, hogy összeszedjék magukat. Ez idő alatt kapkodás és sok hiba jellemezte játékukat,

amit kihasználtak a fegyelmezetten védekező aradiak, és Karakasevic vezényletével az első negyed végére tíz pontos előnyre tettek szert (14–24).

A folytatásban Vucetic beállása lendületet hozott a szentgyörgyi lányok játékába, akik meg is kezdték a felzárkózást, a montenegrói irányító találatával pedig a 14. percben át is vették a vezetést (28–27). Ezt követően Tobin és Topuzovic kapta el a fonalat, rendre pontosan céloztak, aminek köszönhetően nőtt a pontkülönbség is.

HIRDETÉS

Az aradi kispad ezt nehezen tudta elviselni, kisebb ingyencirkuszt rendeztek a partvonal mellett, de hisztériás kitöréseikkel inkább ártottak, mint használtak csapatuknak. Mandache és Demeter magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőket, és húszpercnyi játékidő után tizenhárom ponttal vezetett a címvédő (49–36).

Fotó: Gábos Albin

Szünet után ismét akadozni kezdett a zöld-fehérek támadójátéka, ezt igyekeztek kihasználni a Maros-partiak, de amikor sikerült valamelyest felzárkózniuk, ismét jött Vucetic, és visszaállította a megnyugtató különbséget. A harmadik negyedet az aradi csapat nyerte egy ponttal, de Zoran Mikes tanítványai így is kényelmes előnnyel várhatták a záró játékrészt (63–51).

Az utolsó tíz percben is folytatódott a kiegyensúlyozott küzdelem, és miután Ardelean egymás után kétszer is a hárompontos félkörön kívülről talált a gyűrűbe, az aradi lányok előtt ismét megcsillant a remény, hogy esetleg még megfordíthatják a mérkőzést (69–63).

Fotó: Gábos Albin

A túloldalon azonban a legjobbkor jött Givens szintén három pontot érő dobása, majd Mandache és Tobin keze sem remegett meg, találataikkal pedig bebiztosították a háromszékiek győzelmét.

A 80–67-es végeredményt Orbán állította be az utolsó másodpercben, és ezzel kezdetét vette az ünneplés a Sepsi Arénában, ahol szurkolók és játékosok együtt örülhettek az újabb sikernek.

Fotó: Gábos Albin

A zöld-fehérek ötödik alkalommal hódították el a győztesnek járó serleget, és most már nem marad más hátra, minthogy megvédjék bajnoki címüket is. A Nemzeti Liga pontvadászatában legközelebb február 22-én, szombaton 18.30-kor lépnek pályára a Kolozsvári U vendégeiként.

Női kosárlabda Román Kupa, döntő, Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna, 2400 néző:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–FCC Baschet Arad 80–67 (14–24, 35–12, 14–15, 17–16)
Sepsi-SIC: Mandache 24 (1x3), Tobin 11, Givens 10 (1x3), Gödri-Părău 3, Orbán 2. Cserék: Vucetic 14 (1x3), Topuzovic 6 (2x3), Pasic 5 (1x3), Demeter 5, Cătinean, Mîrne-Nagy, Kovács. Edző: Zoran Mikes.
Arad: Karakasevic 14 (3x3), Ardelean 9 (2x3), Hadzovic 9 (1x3), Webb 6, Pop 2. Cserék: Robinson 23 (1x3), Akathitou 2, Bartók 2, Mercea, Fodor, Ciotir, Neagu. Edző: Dejan Mudressa.
Játékvezetők: Alexandra Stan (Bukarest), Amalia Marchiș (Kolozsvár), Tiberiu Șerbulea (Kolozsvár).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS