Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

UEFA: jövő kedden döntenek az európai kupasorozatok és az Eb sorsáról

MTI 2020. március 12., 16:22 utolsó módosítás: 2020. március 12., 16:23

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján közölte: jövő kedden tanácskoznak arról, miként folytatódjanak az európai bajnokságok és nemzetközi versenysorozatok, illetve mi lesz a nyári Európa-bajnokság sorsa.

UEFA: jövő kedden döntenek az európai kupasorozatok és az Eb sorsáról
galéria
Veszélyben van a nyári Európa-bajnokság megrendezése is Fotó: Facebook/UEFA

A szervezet közleménye szerint jövő kedden videokonferencián tárgyalnak a koronavírus-járvány terjedése miatt kialakult új helyzetről. A beszélgetésen az 55 tagszövetség képviselői, az európai klubok szövetségének igazgatótanácsa, a nemzeti bajnokságok megbízottjai, illetve a játékos-szakszervezet (FIFPro) küldöttei vesznek majd részt.

A megbeszélésen a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári, részben budapesti és bukaresti rendezésű Európa-bajnokságról döntenek. Az UEFA a megbeszélések után ad további tájékoztatást a kialakult helyzetről.

A koronavírus-járvány miatt az olasz bajnokság április 3-ig biztosan szünetel, a spanyol bajnokság két soron következő fordulóját elhalasztották, a Bajnokok Ligája-résztvevő csapatok közül a Juventus és a Real Madrid játékosai karanténban vannak, az Európa Ligában pedig két olasz és spanyol érdekeltségű nyolcaddöntős párharc csütörtök esti első mérkőzését nem tudják lejátszani a koronavírus-járvány miatt. A többi bajnokság nagy részét zárt kapuk mögött bonyolítják le.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat