Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Törölték a szezonnyitó Forma–1-es Ausztrál Nagydíjat – frissítve

Orbán Zsolt 2020. március 13., 10:57 utolsó módosítás: 2020. március 13., 16:45

Kevéssel az első szabadedzés előtt a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) bejelentette, nem tartják meg Melborune-ben a 2020-as F1-es világbajnokság első versenyét.

Törölték a szezonnyitó Forma–1-es Ausztrál Nagydíjat – frissítve
galéria
Idén nem Ausztráliában kezdődik a Forma–1 Fotó: Szabó Attila

A Forma–1-es Ausztrál Nagydíj megrendezése azt követően került veszélybe, hogy a McLaren egyik alkalmazottjának pozitív lett a koronavírus-tesztje, így a wokingi istálló visszalépett a melbourne-i versenyhétvégétől.

Az FIA és az F1 képviselői csütörtök este tanácskoztak a többi csapattal, amelyek többsége úgy látta, a jelenlegi körülmények között nincs értelme megrendezni a versenyt.

Az illetékesek végül törölték a programot, a döntést viszont csak két órával az első szabadedzés előtt tették közzé.

Az FIA és az F1 hivatalos oldalán azt írják, bár figyelembe vették a szervezők és önkénteseik óriási erőfeszítéseit, hogy megrendezhessék az idei vb első versenyét, most a Forma–1-es család, illetve a tágabb közösség biztonsága a legfontosabb.

A közleményben együttérzésüket fejezték ki a csalódott rajongók ezreivel, akiknek visszafizetik a megvásárolt jegyek árát, ugyanakkor további bejelentéseket ígértek.

A 2020-as versenynaptárban eredetileg 22 futam szerepelt, de a vuhani koronavírus-járvány miatt az áprilisra beütemezett Kínai Nagydíjat korábban kivették a programból, nyitva hagyva a lehetőséget, hogy egy későbbi időpontban megrendezzék a sanghaji viadalt.

Az Ausztrál Nagydíj törlésével a szezon Bahreinben rajtolhat el a következő hétvégén, ha a világjárvány nem szól újból közbe.

Folytatás májusban?

Pénteken eldőlt, az Ausztrál Nagydíj után a bahreini és a vietnámi versenyt sem rendezik meg a tervezett időpontban, előbbit március 20–22-re, utóbbit április 3–5-re írták ki eredetileg. A sorozat hivatalos honlapján halasztásról írnak, de könnyen lehet, hogy az ausztrálhoz hasonlóan ez a két verseny is elmarad. Jelen állás szerint a világbajnokság első futama a május első hétvégéjén esedékes Holland Nagydíj lehet.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat