Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Tomas Ryde váltja Ambros Martínt a válogatott élén

Zátyi Tibor 2019. május 10., 12:37 utolsó módosítás: 2019. május 10., 12:57

Régi-új szövetségi kapitánya lesz a román női kézilabda-válogatottnak, a spanyol Ambros Martínt a svéd Tomas Ryde váltja.

Ryde korábban már irányította a román válogatottat

A handbalmagazin.ro értesülései szerint Ryde a nyáron veszi át a válogatott irányítását, a hivatalos bejelentésre pedig a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjét követően kerül sor.

A válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, a spanyol Ambros Martín jelenleg klubcsapatával, az orosz Rosztov Donnal Budapesten tartózkodik, és a Metz elleni szombati elődöntőre készül. Martín szerződése a román szövetséggel 2020-ig, a tokiói olimpiai játékokig szól, ám a Rosztovval kötött új szerződése arra „kötelezi”, hogy a jövőben csak a klubcsapatára koncentráljon.

HIRDETÉS

Ryde számára nem lesz ismeretlen a román válogatott, hiszen 2015–16 között már irányította a csapatot.

Vezérletével Románia 2015-ben bronzérmet szerzett a dánia világbajnokságon és kijutott a 2016-os olimpiára, ahol kilencedik lett.

Ambros Martín három éven át volt a román válogatott szövetségi kapitánya, legjobb eredménye a 2018-as Európa-bajnokságon elért negyedik hely.

Sajtóinformációk szerint hamarosan Tomas Ryde fogja váltani Dragan Djukicsot a Bukaresti CSM élén, így jobban megismerheti majd a román női kézilabda-bajnokságot is.

Frissítés

Közben a hírt pénteken délben tartott sajtótájékoztatón megerősítette Alexandru Dedu, a Román Kézilabda-szövetség elnöke.

„Az Ambros Martínnal folytatott beszélgetések során közös megegyezéssel arra a következtetésre jutottunk, hogy lezárjuk a szerződését. A válogatottat irányító csapattal egy olyan szövetségi kapitányt választottunk, aki ismeri a romániai női kézilabdát, így bejelentem, hogy Tomas Ryde irányítja a válogatottat. Szerződése a tokiói olimpiai játékokig szól, és remélem, hogy utána is hosszú évekig fogja a csapatot vezetni.”

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS