Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Tizenkilenc csapat jelentkezett Hargita megyében a Falvak Kupájára

Zátyi Tibor 2018. október 10., 10:21

Az idei bajnokságtól kezdődően a 4. Ligában szereplő falusi és városi csapatoknak kötelező legalább egy utánpótláscsapatot indítaniuk valamelyik korosztályos megyei bajnokságban. A 2006-ban és utána született gyerekeknek e célból létrehozott, Falvak Kupája elnevezésű bajnokság Hargita megyei szakasza a hét végén kezdődik.

Tizenkilenc csapat jelentkezett Hargita megyében a Falvak Kupájára
galéria
Ifjúsági focisták csaphatnak össze. Archív Fotó: Pál Árpád

Tizenkilenc együttes nevezett be utánpótláscsapatot, köztük olyanok is, amelyeknek nem volt kötelező: Szárhegy, Szépvíz, Szentpál, Zetelaka és Korond.

Ugyanakkor három olyan település is indít gyerekcsapatot, amelynek jelenleg nincs nagypályás együttese: Gyergyótölgyes, Gyergyóremete és Gyergyóholló.

A kiírás szerint mindegyik csapat szervez egy tornát, amelyen mindenki mindenkivel játszik. A hat csoportgyőztes tavasszal folytatja a küzdelmeket.

Sorshúzás alapján két hármas csoportot alakítanak majd ki, amelyek győztesei a megyei döntőben csapnak össze. A megyei szakasz március elején ér véget, a végső győztes pedig a zónadöntőben szerepel majd.

A Falvak Kupájában 8+1-es felállításban játszanak a csapatok a két tizenhatos között kialakított pályán. A mérkőzések hossza 2x15 perc lesz.

Csak azok a gyerekek léphetnek pályára, akiknek lakcíme az adott településre szól, ezt iskolai ellenőrzővel és a születési bizonyítvány másolatával kell igazolni.

A gyerekek leigazolt játékosok is lehetnek. Az első fordulót vasárnap rendezik, további részletek a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület honlapján találhatók.

Labdarúgás, Falvak Kupája, Hargita megye, csoportbeosztás

Gyergyói körzet: Gyergyószárhegy, Gyergyóholló, Gyergyóremete, Gyergyótölgyes.

Csíki körzet: Csíkszentdomokos, Csíkszépvíz, Csíkszentgyörgy.

Udvarhelyi körzet: az 1-es csoportban Korond, Farkaslaka és Malomfalva; a 2-es csoportban Lövéte, Székelyvarság és Zetelaka; a 3-as csoportban Felsőboldogfalva, Szentpál és Bögöz; a 4-es csoportban Betfalva, Szentábrahám és Nagygalambfalva.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat