Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Távozik a magyar hokisok kapitánya

Dobos László 2020. április 28., 10:45 utolsó módosítás: 2020. április 28., 11:18

Három idény után távozik a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Jarmo Tolvanen. A hírt kedden délelőtt a Magyar Jégkorong-szövetség (MJSZ) honlapján jelentették be.

Távozik a magyar hokisok kapitánya
galéria
Jarmo Tolvanen 2017 nyara óta vezette a magyar jégkorong-válogatottat Fotó: jegkorongszovetseg.hu

„Megbeszéltük vele, hogy nem újítjuk meg a szerződését. Eredményes lehetett volna az együttműködésünk, de sok szerencsétlen körülmény befolyásolta ezt, hiszen a három világbajnokságból csak egyen tudott ott lenni.

Az olimpiai selejtezős továbbjutás siker, és 2018-ban is mindössze néhány másodpercen múlott a feljutás, még ha nem is a legjobb játékot nyújtotta akkor a válogatott”

– mondta Vas Márton általános igazgató.

Jarmo Tolvanen 2017 nyarán vette át a férfiválogatott irányítását. Első szezonjában hazai rendezésű divízió I/A világbajnokságon vezethette a csapatot, amely a feljutásról drámai körülmények között maradt le a britek ellen.

2019 tavaszán a finn szakvezető egészségi okok miatt nem tudott részt venni a kazahsztáni vb-n, míg az idei torna a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Az együttes februárban sikerrel vívta meg az olimpiai selejtezőt Nottingham-ben, így még versenyben van a pekingi olimpiai szereplésért, az utolsó kört a tervek szerint augusztusban rendezik. Tolvanen első szezonjában az U20-as válogatottat is vezette, amely akkor kiesett a Divízió I/A-ból.

Vas Márton keresi a 64 éves finn szakember utódját, de a folyamatot befolyásolja a koronavírus-járvány, valamint az annak nyomán előállt gazdasági helyzet is.

A koronavírus-járvány miatt az idei hokivébék többségét törölni kellett. A magyar férfi válogatott – az eredeti program szerint – ezen a héten a dél-koreai, az osztrák, a francia, a házigazda szlovén, valamint a többségében székely hokisokból álló romániai csapattal harcolt volna a ljubljanai divízió I/A-s vb-n.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat