Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

 

Szoros mérkőzést játszott a Sapientia a csehekkel

Dobos László 2020. február 07., 22:14
HIRDETÉS

Egygólos vereséget szenvedett a házigazda Sapientia U23 együttese a Karcfalván zajló nemzetközi jégkorongtornán. A EUHL Sekler Cup első játéknapján a székelyföldi együttes 3–2-re kikapott a prágai Károly Egyetem képviselőitől.

Parázs csatákat hoztak a nyitónap mérkőzései. A székelyföldiek zöldben, a csehek pirosban játszottak Fotó: Pinti Attila

Négycsapatos nemzetközi jégkorongtorna kezdődött pénteken Csíkkarcfalván. Az EUHL Sekler Cupon a házigazda Sapientia U23 csapata mellett az UK Praha (Prága, cseh), a Gladiátors Trencin (Trencsény, szlovák) és az UKF Nitra (Nyitra, szlovák) vesz részt, közülük kerül ki a háromnapos torna aranyérmese, de az itt összegyűjtött pontok beszámítanak az európai egyetemi hokis ligában, az Europen University Hockey League-be (EUHL).

Fotó: Pinti Attila

Az első játéknap jó színvonalú, iramos és szoros mérkőzéseket hozott, a házigazda Sapientia 0–1-ről fordítva, Ilyés emberhátrányban szerzett góljával, majd Gecse közeli szép találatával két játékrész után 2–1-re vezetett a prágai egyetemisták ellen, a tapasztaltabb cseh gárda azonban az utolsó percekben a maga javára fordította a mérkőzést.

HIRDETÉS

A nyitónap két összecsapása között tartották az ünnepélyes megnyitót: a csapatok bevonultak a jégre, ahol Tánczos Barna, a Mens Sana Alapítvány elnöke és František Sádecký, az európai egyetemi hokis liga (EUHL) képviselője köszöntötte a vendégeket. Felvételről lejátszották sorban Szlovákia, Csehország és Románia himnuszát, az ünnepség zárásaként pedig a helyi fúvószenekar kíséretében a nézők elénekelték a székely himnuszt.

Fotó: Pinti Attila

Gladiators Trencin–UKF Nitra 4–2 (2–0, 0–1, 2–1).
Gólszerzők: Adrian Valo (13.), Frank Osvald (18.), Matus Trencan (44. és 49.), illetve Samuel Matus (23.) és Lubos Buc (47.).
Kapura lövések: 32–33.
Büntetőpercek: 14–31 (ebből a nyitrai Filip Hradickynek 5+20 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Gergely Lehel, Crișan Hunor és Sikó Szilárd.

Sapientia U23–UK Praha 2–3 (1–1, 1–0, 0–2).
Gólszerzők: Ilyés Tamás (19.) és Gecse Olivér (23.), illetve Peter Novak (11.), Martin Slansky (50.) és Kristof Spican (59.).
Kapura lövések: 30–33.
Büntetőpercek: 22–39 (ebből a prágai Michal Kolariknak 5+20 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt, André Attila és Magyar Áron.

A további program
Szombat: 15 órától Praha–Nitra, 18 órától Sapientia–Trencin.
Vasárnap: 13 órától Praha–Trencin, 16 órától Sapientia–Nitra.

A torna minden mérkőzésére érvényes bérlet 30 lejbe kerül. A kétmeccses napijegy 15 lej, az egyetlen találkozóra érvényes jegy pedig 10 lejbe kerül. A gyerekek 5 lejes belépőt kell váltsanak, sapientiás diákigazolvánnyal pedig a belépés ingyenes.

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

<span class=• Fotó: Pinti Attila">
Fotó: Pinti Attila
<span class=• Fotó: Pinti Attila">
Fotó: Pinti Attila
<span class=• Fotó: Pinti Attila">
Fotó: Pinti Attila
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS