Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Szigeti Ákos a GYHK legújabb igazolása

Gergely Imre 2020. június 01., 19:33 utolsó módosítás: 2020. június 01., 21:48

A MAC-ból érkezik székely csatár: ezzel a címmel adja hírül a Gyergyói Hoki Klub, hogy a piros-fehér jégkorongcsapathoz igazol Szigeti Ákos.

Szigeti Ákos a GYHK legújabb igazolása
galéria
Szigeti Ákos 2019 novemberében a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott Fotó: Szigeti Ákos facebook oldala

A fiatal, 21 éves jobbkezes támadó az előző két szezonban a MAC Újbuda színeiben szerepelt a szlovákiai Extraligában, de kölcsönben a Schiller-Vasas és a KMH Budapest együttesét is erősítette néhány mérkőzésen. 2019 novemberében a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott a Lengyelországban rendezett Négy Nemzet Tornán, és eddig hat alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

Szigeti Ákos Csíkszeredában született és kezdett hokizni, innen 15 évesen Budapestre költözött, ahol a MAC utánpótláscsapataiban szerepelt. 18 évesen Amerikába, a WSHL ligába igazolt, ahol 43 meccsen ért el 49 pontot a Springfield Express csapatában.

Meghatározó játékosa volt a magyar utánpótlás-válogatottaknak az U17, U18 és U20-as korosztályban. Részese volt az U18-asok 2016-ban szerzett divízió I/B-s vb-aranyának, akárcsak egy évvel később az U20-asok divízió I/B világbajnoki elsőségének.

„Örülünk, hogy a kiemelkedően tehetséges fiatal játékos a mi csapatunkat választotta és a piros-fehér mezben igyekszik bizonyítani, hogy igazi erősítést jelent majd az Erste Ligában és a hazai színtéren ránk váró kihívásokban” – áll a GYHK közleményében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat