Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Szétlövésnél győzte le a bécsieket a Sportklub

Dobos László 2019. január 20., 21:37 utolsó módosítás: 2019. január 20., 21:57
HIRDETÉS

Tét nélküli mérkőzésen csak hosszabbítás és szétlövés után tudta legyőzni hazai pályán a Csíkszeredai Sportklub a Vienna Capitals II.-t a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. A 6–5-ös csíki siker csak a statisztikákba kerül be, a rangsort nem módosítja.

A sárga mezes bécsiek nagy lelkesedéssel küzdöttek minden korongért Fotó: Gábos Albin

Kevesen voltak kíváncsiak a Sportklub vasárnap esti mérkőzésére, a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói csak félig teltek meg. Nem is csoda, hiszen a mérkőzésnek nem volt különösebb tétje, az eredménytől függetlenül mindkét csapat megtartotta addigi helyezését, a csíkiak a második, a bécsiek pedig a kilencedik helyen zárják az alapszakaszt.

A hazai együttesnél több alapjátékos hiányzott, a kapuban pedig a kevesebb mérkőzésen játszó László Arnold kapott lehetőséget.

HIRDETÉS

Fotó: Gábos Albin

A csíki kék-fehérek szerezték meg a vezetést az első játékrész második felében, de szünet előtt a vendégek egyenlítettek (1–1).

A második játékrészben jobban kihasználta gólhelyzeteit a bécsi együttes, háromszor is betalált a Sportklub kapujába – érdekesség, hogy kétszer emberhátrányból lőtt gólt –, és erre a három találtra a házigazdák csak egyszer tudtak válaszolni (2–4).

Fotó: Gábos Albin

Következhetett a harmadik játékrész, melynek elején sorozatban három gólt ütött és fordított a Sportklub (5–4), de másfél perccel a vége előtt időt kértek a vendégek, s az egyenlítés reményében kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre.

A taktika bejött, 55 másodperccel a rendes játékidő vége előtt a Vienna II. csapata egyenlített (5–5).

Fotó: Gábos Albin

Az ötperces ráadásban nem született újabb gól, következett a szétlövés, a csíki győzelmet bebiztosító büntetőt Krasznoszlobodcev neve mellé írták (6–5).

Még egy meccse hátravan a Sportklubnak az alapszakaszból, hétfőn a Brassói Corona látja vendégül a csíki gárdát, de nem lesz tétnélküli a találkozó, ugyanis az eredményt számolják a román bajnokságban is.

Mestermérleg

Don MacAdam, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője: „Lehet, hogy a nézőknek jó mérkőzés volt, hiszen tele volt fordulatokkal, izgalmakkal, lehetőségekkel. Több jó lehetőségünk volt, amelyekkel nem sikerült élnünk. A vendégek jól küzdöttek, remekelt a kapusuk. Nekünk problémáink voltak a speciális játékunkkal. Jó felkészülés volt a következő meccsre.”

Heiskanen Santeri, a Capitals II. vezetőedzője: „Az első két harmadban a az eddigi idényben a legjobb arcunkat mutattuk, a legjobb hokit játszottuk. Az utolsó harmadban egyre jobban fáradtunk, jöttek a hibák és a kiállítások. A fiúk viszont nem álltak le, egy percre sem, annak ellenére, hogy két és fél sorral játszottunk. Büszke vagyok rájuk.”

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Vienna Capitals II. csapata 6–5 – szétlövés után (1–1, 1–3, 3–1, 0–0, 1–0),
gólszerzők: Rokaly Norbert (16. perc), Vagyim Krasznoszlobodcev (37. és 65.), Mihail Anyiszin (42.), Nyikita Rejn (49.) és Vitalij Sulakov (49.), illetve Sascha Bauer (20.), Saari Santeri (25.), Patrik Kittinger (26.), Lukas Piff (39.) és Timo Juhani Hiltonen (60.).
Kapura lövések: 28–42.
Büntetőpercek: 8–22 (ebből a bécsi Timo Palliernek 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Csata Attila és Sikó Szilárd Levente, illetve Fehér Imre és Péter Vilmos.

További eredmények:
Brassói Corona–Hokiklub Budapest 1–3 (0–3, 0–0, 1–0)
Dunaújvárosi Acélbikák–Debreceni EAC 3–6 (1–0, 2–1, 0–5)
Fehérvári Titánok–Újpesti TE 4–7 (0–3, 1–2, 3–2).

Az alapszakasz utolsó két mérkőzése:
Hétfő: Brassó–Sportklub (18.30) és Debrecen–Gyergyói HK (19 óra)

Az Erste Liga állása:
1. Ferencváros 93 pont (40 meccs)
2. Csíkszereda 88 (39)
3. Brassói Corona 78 (39)
4. Újpesti TE 78 (40)
5. Debreceni EAC 74 (39)
6. Fehérvári Titánok 56 (40)
7. Gyergyói HK 53 (39)
8. Dunaújváros 52 (40)
9. Vienna Capitals II. 34 (40)
10. Schiller-Vasas 25 (40)
11. Hokiklub Budapest 23 (40).

Az alapszakasz első öt helyezettje a felsőházban folytatja, a hatodik–tizenegyedikek az alsóházban küzdenek. A felsőházban szereplők 6–3–2–1–0 pontot visznek, a hat alsóházi együttes pedig 6–4–2–1–0–0 pontos elosztásban kezdi a középszakaszt. A középszakasz január 24-én kezdődik és február 23-áig tart.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS