Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

 

Szétlövéses győzelemmel kezdett a Sportklub

Dobos László 2018. szeptember 14., 22:09
HIRDETÉS

Tizenhárom gólt láthatott a közönség a jégkorong Erste Liga első csíkszeredai mérkőzésén, pénteken este a házigazda Sportklub büntetőlövésekkel 7–6-ra győzte le a Ferencvárost a Vákár Lajos Műjégpályán.

Jól szórakozott a közönség, 13 gólt láthatott Fotó: Gecse Noémi

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a Sportklub–Ferencváros mérkőzés, a találkozó előtt megemlékeztek a csíki csapat egykori vezérszurkolójáról, a tíz éve elhunyt Balla Ferencről, róla nevezték el a Vákár Lajos Műjégpálya B-közép szektorát. A szurkolói egyesület emléktáblát leplezett le a tiszteletére.

HIRDETÉS

Jó iramú, gólokban gazdag, kemény, de sportszerű mérkőzést hozott az idény első, telt ház előtt lejátszott csíkszeredai Erste-ligás mérkőzése, amelyen a Sportklub Taratuhin révén már a 2. percben megszerezte a vezetést.

Fotó: Gecse Noémi

A vendégek azonban két szerencsés találattal hamar fordítottak: a csíkiak új kapusa, Vlastimil Lakosil sajnos két potyagóllal mutatkozott be, az első távoli lövést beejtette a kapuba, majd szögből, a rövid felsőbe kapott gólt.

A Sportklub egész meccs alatt futott az eredmény után, a Fradi 3–2-re, 4–3-ra, 5–4-re és 6–5-re is vezetett, de a csíki gárda mind az ötször egyenlített.

A hatodik gólt fél perccel a rendes játékidő vége előtt lőtte Becze, amikor a Sportklub kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre.

Az ötperces hosszabbításban – amikor a csapatok három a három ellen játszottak – már nem született több találat, így szétlövés után dőlt el a mérkőzés.

Fotó: Gecse Noémi

A büntetőlövés-sorozatban egyetlen játékos, a sportklubos Vjacseszlav Belov tudott gólt lőni, így a hazai együttes 7–6-re nyert. A szétlövés utáni győzelemért a Sportklub két pontot kapott, a Fradi pedig egyet kapott.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros 7–6 – hosszabbítás és szétlövés után (2–2, 2–2, 2–2, 0–0, 1–0),
gólszerzők: Andrej Taratuhin (2.), Radim Valchar (12.), Becze Tihamér (26., 47., 60.),  Részegh Tamás (30.), Vjacseszlav Belov (65.), illetve Roderick Fitzgerald (5.), Tóth Adrián (15., 41.) Braden Walls (22.), Lauri Karmeniemi (29.) és Brett Switzer (54.). 
Büntetőpercek: 8–10.
Játékvezetők: Gergely Lehel és Sikó levente, illetve André Attila és Bandi Csaba.

További eredmények: Vienna Capitals II. csapata–Brassói Corona 1–7, Debreceni EAC–Fehérvári Titánok 6–2, Dunaújváros–Vasas 8–2 és Újpest–Hokiklub Budapest 8–0.

Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Gecse Noémi
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS