Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Skóciában lefújták a bajnokságot, zsinórban kilencedszer bajnok a Celtic

MTI 2020. május 18., 16:41

A koronavírus-járvány miatt hétfőn befejezettnek nyilvánították a skót labdarúgó-bajnokságot, melyben a Celtic lett az aranyérmes.

Skóciában lefújták a bajnokságot, zsinórban kilencedszer bajnok a Celtic
galéria
A Kolozsvári CFR a 2019–2020-as szezonban négy alkalommal találkozott a friss skót bajnok Celtic-kel Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A skót liga (SPFL) bejelentése szerint a klubok egyhangúlag amellett voksoltak, hogy nincs esély a pályán befejezni, ezért zárják le az idényt. A SPFL így már most ki tudja fizetni a csapatoknak megítélt, fennmaradásukat segítő 8,5 millió dolláros támogatást.

A skót élvonal küzdelmeit március 13-án szakították félbe, a végeredmény az akkori állás szerint alakult ki. A Celtic mögött a városi rivális Glasgow Rangers lett a második, a Motherwell pedig a harmadik, míg a 12. helyezett Hearts kiesett a másodosztályba.

A 30 mérkőzésen 80 pontos Celtic sorozatban kilencedszer, összességében 51. alkalommal lett bajnok.

Korábban a nagyobb európai bajnokságok közül a belga, a holland és a francia élvonal küzdelmeit nyilvánították befejezettnek, a német Bundesligában ugyanakkor két hónap szünet után épp a hétvégén rendeztek ismét mérkőzéseket. Az angol Premier League-ben hétfőn folytatódnak a tárgyalások a lehetőségekről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat