HIRDETÉS

Sepsi OSK: először hangzott el a székely himnusz az élvonalban

Pál Gábor 2017. július 16., 21:24 utolsó módosítás: 2017. július 16., 21:51

Lejátszotta első élvonalbeli mérkőzését a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A háromszéki együttes nem szerzett pontot az Astra Giurgiu vendégeként.

Sok szentgyörgyi szurkoló elkísérte a piros-fehéreket a Duna-parti városba Fotó: Facebook/Sepsi OSK szurkolók oldala

Elkezdődött a román labdarúgó 1. Liga. A másodosztályból feljutott háromszéki együttes a 2015/2016-os bajnokság győztesével, az Astra Giurgiuval kezdett. A Sepsi OSK vasárnap délután a múlt szezonban használt játékosok többségével állt pályára, de az újoncok közül is többen lehetőséget kaptak a kezdő tizenegyben: Cristian Oros a védelemben, a litván Linas Pilibaitis a középpályán (őt váltotta Claudiu Herea, aki ugyancsak a nyáron csatlakozott a kerethez), Victoraș Astafei is a középpályán, Patrick Petre pedig a támadósorban.

Jobban kezdtek a hazaiak, az első félidőben Niczulynak többször is nagyot kellett védenie. Térfélcseréig nem született gól, de szünet után nem sokkal betalált az Astra:

HIRDETÉS

Marquinhos beadására ketten is üresen érkeztek, de egyikük sem ért a labdába, ami becsapta a szentgyörgyiek hálóőrét, és már nem tudta hárítani a kapu felé tartó játékszert.

Ezután kiegyenlítetté vált a találkozó, de nagy helyzeteket egyik fél sem tudott kidolgozni, így a hazaiak szerencsés góljukkal begyűjtötték a három pontot.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK szurkolók oldala

Bár a bemutatkozó mérkőzésén vereséget szenvedett a Sepsi OSK, a meccsen mutatott játéka bizakodásra ad okot, nem ijedt meg ellenfelétől.

A szurkolókon pedig ezúttal sem múlt semmi, hiszen a népes szentgyörgyi nézősereg mindvégig kitartóan biztatta kedvenceit, még a zuhogó esőben is. A találkozó előtt pedig a székely himnusz sem maradhatott el, először énekelhették el 1. ligás mérkőzésen.

Legközelebb vendéglátóként játszik a Sepsi OSK, ismerős lesz az ellenfele is: július 21-én, pénteken 18.30-kor Brassóban (az Ifjúság Stadionban) azt a Bukaresti Juventust fogadja, mellyel a múlt szezonban kétszer is összecsapott, ugyanis a fővárosiak is idén jutottak fel az élvonalba.

Labdarúgás, 1. Liga, 1. forduló:
Astra Giurgiu–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (0–0),
gólszerző: Marquinhos (50.).
Astra: Iliev – Belu, Bejan, Piotr, Al. Stan – Mrzljiak – Balaure (Gheorghe, 62.), Ioniţă (Nicoară, 80.), Marquinhos, R. Moise (Dandea, 76.) – Le Tallec. Cserék: Lazar, Erico, Chipirliu, Vîlceanu. Edző: Eduard Iordănescu.
Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Oros, Ursu, Dumbravă – Pilibaitis (Herea, 67.), Ghinga – Astafei (Huiban, 47.), Thiaw, Patrick Petre (Iovu, 85.) – Hadnagy. Cserék: Fejér, Grecu, Damian, Răduţoiu. Edző: Valentin Suciu.
Vezették: Adrian Viorel Cojocaru (Galac), illetve Ovidiu Artene (Vaslui) és Daniel Hulubei (Vaslui).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS