Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Sárig István a második legpontosabbként ért célba

Székelyhon 2017. május 02., 10:40 utolsó módosítás: 2017. május 02., 10:46
HIRDETÉS

Az Albánia Open nemzetközi siklóernyős célraszálló bajnokságon ezüstérmet szerzett a csíkszeredai Sárig István, a Turbulencia Aeroclub versenyzője.

Az albániai verseny legjobbjai a dobogón. Balról Sárig István Fotó: Facebook/Sárig István

Az április 27–30. között Vlorában zajlott versenyen a csíkszeredai klubot ketten képviselték, Sárig István és Rancz Pál. Csak három futamot sikerült megtartani, az időjárás az egész bajnokság alatt nagyon változó volt, erős széllökések és hirtelen irányváltozások nehezítették a repüléseket.

Az első futam tökéletesen sikerült Sárig István számára, aki a kijelölt cél központjában szállt le, a második és harmadik futamon 4 cm-re landolt a célponttól, ami egy 2 cm átmérőjű kör. Az összesített versenyt a cseh Tomas Lednik nyerte, aki 1 cm-rel volt jobb, mint Sárig.

HIRDETÉS

Ebben a versenyben Sárig István számos világhírű siklóernyőst előzött meg, közöttük a jelenlegi Európa- és világbajnokot, a szlovén Matjaz Slugát. Szintén Vlorában rendezik május 4. és 14. között a siklóernyős célraszálló világbajnokságot, amelyen a Turbulencia csapat tagjai is indulnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS