HIRDETÉS

Saját közönsége előtt égett le a Maros KK

Horváth Bálint Ottó 2017. március 20., 13:09 utolsó módosítás: 2017. március 20., 13:20
HIRDETÉS

Szezonbeli egyik legrosszabb teljesítményével a Marosvásárhelyi Maros KK hazai pályán végig hátrányban játszva egyértelmű vereséget szenvedett a Bukaresti Dinamo ellen, a férfi kosárlabda Nemzeti Liga alsóházi középszakaszának 3. fordulójában.

Fotó: Haáz Vince

A szoros galaci vereséget követően a vasárnap esti mérkőzésen nem tudott javítani a Maros KK, sőt a nagyszámú hazai közönség előtt még nagyobb kudarcot vallott, ugyanis a játék képe alapján esélytelen volt a hatékonyan játszó fővárosiakkal szemben.

Futottak az eredmény után

Már az elejétől a Dinamo irányította a játékot, és az első negyedben tíz ponttal meglépett. A második játékrészben fokozatosan zárkózott fel a Maros KK, és szünetig hátrányát sikerült a felére csökkentenie. Térfélcsere után a vendégek ismét növelték a különbséget, a vásárhelyiek pedig futottak az eredmény után (a harmadik negyed pontegyenlőséggel zárult). Az utolsó tíz percben aztán nem lehetett ráismerni a rendkívül gyengén játszó Maros KK-ra, a másik oldalon viszont elképesztően működtek főként a távoli dobások, így a végéig a Dinamo fölényesen, tizennégy ponttal győzött.
A Maros KK-nál Dalibor Dapa, Lamarcus Reed és Goran Martinics szerezték a legtöbb pontot, míg a fővárosiaknál kiemelendő Danilo Tasics, Marko Sutalo és Iulian Orbeanu játéka.

HIRDETÉS
Első vagy második hely?

A vereséggel együtt a Maros KK biztos a rájátszásba jutásában, azonban még nem végleges, hogy az alsóház első vagy második helyéről. Három fordulóval a középszakasz alsóházi küzdelmeinek vége előtt a vásárhelyiek egyelőre tartják első helyüket, de csökkenhet az előnyük a második Galaci Phoenixszel szemben, amely hétfőn este Craiován játszik. Következő mérkőzésén a Maros KK éppen a SCM U Craiovával találkozik március 27-én, hétfőn idegenben.

Fotó: Haáz Vince

Megengedhetetlen ez a hozzáállás

A vasárnap esti mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Maros KK két edzője, Szászgáspár Barnabás és George Trif a csapat gyenge teljesítménye miatt bocsánatot kértek a szurkolóktól, akik nagy számban eljöttek a mérkőzésre: „Majdnem kétezer ember előtt ennél nagyobb szégyent jó pár éve nem éltünk át. Múlt héten minden eddiginél nehezebben zajlott a felkészülés, hiszen egészen péntekig a játékosok ismét sztrájkoltak a fizetésük folyamatos elmaradása miatt. Sajnálatos, hogy eddig küzdöttünk és jó szintre értünk, de ha más problémákkal vagyunk elfoglalva, kiesünk a ritmusból. Számunkra is meglepetés volt a játékosok rendkívül gyenge teljesítménye, lehet, hogy ezzel figyelmeztetni akartak… Nagyon remélem, hogy a jövőben többet ez nem történik meg. Mi nem adjuk fel, és akárhogy, de végigvisszük a szezont” – nyilatkozta Szászgáspár Barnabás.

Fotó: Haáz Vince

Segédje, George Trif úgy vélekedett, nehezen feldolgozható ez a vereség, amelyre magyarázatot kell keresniük, hiszen megengedhetetlen, hogy a játékosok ilyen hozzáállással játszanak, továbbá nem tartották be az edzéseken megbeszélt taktikai tervet. A két szakvezető hangsúlyozta: megbeszélést tartanak a játékosokkal, hogy a következő meccseken ki szeretne játszani, mert ha nem akarnak, akkor inkább az ifjúságiakkal lépnek pályára.    

Mestermérleg:
Szászgáspár Barnabás: „Az elejétől nem küzdöttek a játékosok egy olyan csapat ellen, amelyet normális esetben könnyen verhető ellenfél volt. Nem nekünk kellett volna futnunk az eredmény után. Főleg a második negyedben kétszer felzárkóztunk, de ezután újabb nagy hibákat vétettünk”.
Eugen Ilie: „Igazi csapatként játszottunk, a játékosok hittek magukban, ilyen hozzáállást már rég nem tanúsítottak. Nagyot küzdöttünk, a fontos pillanatokban jól sikerültek a dobásaink. Még van esélyünk bejutni a rájátszásba, főleg ez a győzelem után, de minden a galaci mérkőzésen dől el”.

Jó formában Kolozsvár és Nagyvárad

A bajnokság felsőházában az 5. fordulót rendezték hétvégén: az éllovas Kolozsvári U-BT megnyerte a fővárosi rangadót a Bukaresti Steaua ellen, a negyedik helyen álló, címvédő Nagyváradi VSK pedig hazai pályán legyőzte a Nagyszebeni CSU-t, ezzel még esélyes a középszakasz második helyének elérésére. Az ötödik és hatodik helyezettek találkozóján a Temesvári BC felülmúlta a BCM U Pitești-et.

Férfi kosárlabda, Nemzeti Liga, középszakasz, alsóház, 3. forduló, ligeti Sportcsarnok, 1700 néző:
Marosvásárhelyi Maros KK–Bukaresti Dinamo 71–85 (18–28, 21–16, 17–17, 15–24)
Maros KK: Dapa 22 (3x3), Reed 16 (2x3), Martinics 12, Lázár 10, Popescu 4 (1x3), Borșa 4, Markovics 3, Kalve, Andrei. Vezetőedző: Szászgáspár Barnabás.
Dinamo: Tasics 22 (2x3), Sutalo 20 (4x3), Orbeanu 19 (5x3), Dundjerski 12 (1x3), Ionescu 6, Vârnă 6, Stănescu, Ciotlăuș, Marinică. Vezetőedző: Eugen Ilie.
Vezették: Bogdan Podar (Kolozsvár), Sorin Drugău (Brassó), Alin Dragoș (Nagybánya).

Az alsóház másik mérkőzése:
hétfő, 19 óra: SCM U Craiova–Galaci Phoenix

A felsőház 5. fordulójának eredményei:
Temesvári KK–BCM U Pitești 88–67 (26–13, 19–15, 22–17, 21–22)
Nagyváradi VSK–Nagyszebeni CSU 84–72 (16–14, 23–20, 27–17, 18–21)
Bukaresti Steaua–Kolozsvári U-BT 75–80 (20–27, 19–14, 12–24, 24–15)

A bajnokság állása:
Felsőház
1. Kolozsvár 43 pont (20 győzelem/3 vereség)
2. Steaua 37 (14/9)
3. Nagyszeben 37 (14/9)
4. Nagyvárad 36 (13/10)
5. Temesvár 35 (12/11)
6. Pitești 33 (10/13)
Alsóház
1. Maros KK 30 (9/12)
2. Galac 27 (7/13)
3. Dinamo 27 (6/15)
4. Craiova 25 (5/15).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS