Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Remekeltek a magyar és román kardozók

Dobos László 2019. július 15., 20:06 utolsó módosítás: 2019. július 15., 20:20
HIRDETÉS

Férfi kardban mind a négy magyar, illetve mind a négy román induló részt vehet a csütörtöki főtáblás küzdelmekben a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Amalia Tătăran győzelemmel ünnepelte Budapesten a születésnapját Fotó: FIE

A hétfői nyitónap délutánján három magyar vívó volt érdekelt a 162 fős mezőnyben, mivel a világranglistán negyedik, kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron kiemeltként – 15 társával együtt – mentesült a selejtező alól.

A 2017-ben világbajnok Szatmári András, valamint Gémesi Csanád és Decsi Tamás remekelt az öt tusra menő asszókban, mindhárman mind a hat ellenfelüket legyőzték a csoportjukban, így közvetlenül csatlakozhattak a kiemeltekhez. Jó napot fogtak ki a román kardozók is: Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea és Florin Zalomir is bejutott a 64-es főtáblára.

Női párbajtőrben csak ketten jutottak főtáblára

Két magyar és két román lány került fel a 64-es táblára női párbajtőrben. Ebben a versenyszámában 189 vívó indult, a világranglista első 16 helyezettje – köztük a román Ana Maria Popescu – kiemeltként mentesült a selejtező alól.

A hazaiaknak kivétel nélkül pástra kellett lépniük hétfőn a BOK Csarnokban, de közülük a vb-újonc Muhari Eszter – további 15 párbajtőrözővel együtt – gyorsan csatlakozott a kiemeltekhez.

A fiatal Muhari Eszter a magyar csapat eddigi kellemes meglepetése Fotó: MTI

A még csak 16 éves magyar vívó csoportjában – ahol öt tusig tartottak az asszók – mind a hat ellenfelét, köztük a 2012-ben olimpiai bajnok ukrán Jana Semjakinát is legyőzte, így az egyenes kieséses szakasz előtt már öltözhetett is át. Budai Dorina és Nagy Kinga öt ellenfelét győzte le és egytől kapott ki, míg Kun Anna 4/2-vel fejezte be az első szakaszt.

Előbbieknek így egy riválist kellett legyőzniük a főtáblára kerüléshez, utóbbinak pedig kettőt, de a három magyar közül csak egy járt sikerrel: Nagy gyakorlatilag végig vezetve 15–12-re verte a kazah Asszel Alibekovát.

HIRDETÉS

A román Amalia Tătăran a főtáblára jutásért csapattársát Bianca Beneát győzte le, a negyedik román lány, Maria Udrea kiesett.

Női párbajtőrben a 64-es főtáblán, csütörtökön a magyar Muhari Eszter és Nagy Kinga, illetve a román Ana Maria Popescu és Amalia Tătăran léphet pástra. Kedden a női tőrözők és férfi párbajtőrözők selejtezőire kerül sor a BOK Csarnokban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS