Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Rednic szerint megérdemelt az FK továbbjutása

Dobos László 2018. november 02., 00:16 utolsó módosítás: 2018. november 05., 14:47

A harmadosztályos FK Csíkszereda történelmi mérkőzésen, 3–3-as döntetlen után tizenegyesekkel búcsúztatta a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Bukaresti Dinamót a labdarúgó Román Kupában, és bejutott a legjobb nyolc közé. A sportág élvonalában érezhette magát, aki megnézte a történelmi csíki futballsikert csütörtökön este.

Rednic szerint megérdemelt az FK továbbjutása
galéria
Fotó: Gecse Noémi

Az első csíki villanyfényes találkozó, az első alkalom, hogy három országos tévétársaság Csíkszeredából labdarúgó-mérkőzést közvetített, és a legjobb eredmény, amit eddig elért a csíki foci – ez mind egyszerre történt meg.

A sepsiszentgyörgyi Székely Légióval megerősített csíki szurkolók utcai vonulással hangolódtak a meccsre. 

Akik nem jutottak belépőjegyekhez, azok tömött sorokban a pályát övező kerítésen kívülről, a kisebbik lelátó mögötti tömbházak ablakaiból, erkélyeiről követték kedvenceik küzdelmét, akikért nagyon sokan a képernyők előtt is szorítottak.

Fotó: Gecse Noémi

Zúgott a hangorkán a lelátón, és mint később bebizonyosodott, a találkozó elején közösen elénekelt Nélküled című dal, a szurkolói himnusz leginkább arra volt jó, hogy összekovácsoljon mindenkit.

Azok is, akik kevés esélyt adtak a csíkszeredai csapatnak, hinni, remélni, lelkesedni kezdtek, és ahogy telt az idő, olyan erőt adtak át a csapatnak, amelyet sem a balszerencse, sem a rosszindulatú játékvezetői döntések, sem az ellenfél nem tudott felülmúlni.

És hihetetlen izgalmak, ritkán látott büntetőpárbaj után olyan örömünnepet élt meg mindenki, amelyet talán felülmúlni még lehet, de elfelejteni soha. Velünk volt a Jóisten – mondták többen is a lelátón. Csütörtök este ennek így kellett történnie.

Mestermérleg

Mircea Rednic, a Bukaresti Dinamo vezetőedzője: „Leckét adott nekünk az FK Csíkszereda, nem tudom futballeckét-e, de a labdarúgás iránti tiszteletből mindenképpen leckét kapott a Dinamo. A házigazdák hittek az esélyükben, megharcoltak minden labdáért. Agresszívek voltak, úgy játszottak, ahogy a profi futballistának játszania kell. Nulla-kettőről visszajöttünk a játékba, átvettük a vezetést, de nem tudtuk megtartani az előnyünket.

Összességében nem érdemeltük meg a továbbjutást. Azt kérdezték tőlem, hogy tetszett-e nekem valaki a csíkiak közül. Persze hogy tetszett 2–3 játékos.

De nekem, a Dinamo számára mások választottak játékosokat, és én azokkal kell dolgozzak. Néhány játékostól megválunk, tisztogatás lesz a Dinamónál. Visszatérve a mérkőzésre, a játékvezetők adhattak volna egy-egy tizenegyest a rendes játékidőben mindkét csapatnak, de nem nagyon értettem, miért ismételtették meg az utolsót a büntetőpárbajnál. Ismételtethettek volna háromszor is, a csíki kapus azt is kivédte volna. Gratulálok az FK Csíkszeredának, és azt kívánom, jussanak fel a másodosztályba. Megérdemlik. Egy kis város, nagyszívű emberekkel. Tetszett a hangulat, tetszett, ahogy biztatták kedvenceiket.”

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Egy őrült meccs, amely – egy régi román mondás szerint – tiltott a szívbetegeknek. Nem akarok a Dinamóval foglalkozni, beszélni az ő játékukról. Megvannak nekünk a saját feladataink, most a legfontosabb az, hogy a játékosok pihenjenek, mert nehéz bajnoki mérkőzés vár ránk vasárnap Besztercén. Gratulálok minden játékosomnak, gratulálok a klub vezetőségének, hogy villanyvilágítást bérelt, köszönöm a szurkolóknak a nagyszerű szurkolást, a biztatást. Kérdezték, hogy miért kaptunk két piros lapot. Én sem értem, hogy a cserepadon ülő Magyari miért kapta meg második sárga lapját, illetve a lefújás után miért mutatták fel a piros lapot Edernek. Remélem, valaki kideríti, és felvilágosít ezekről a lapokról.

Ott vagyunk Románia legjobb nyolc csapata között, bárki lesz is a negyeddöntős ellenfelünk, ajándék számunkra.

Nincs preferenciám, lehet bárki az ellenfél. Pardon, megfogtak – mondta a végén nevetve – nem szeretnék a Sepsi OSK-val negyeddöntőzni, mert ők is, és mi tovább szeretnénk jutni.”

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat