Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Rangadót vesztett Galacon az Imperial Wet

Dobos László 2020. március 10., 20:01 utolsó módosítás: 2020. március 10., 22:11

Sok szabálytalansággal, sárga lapokkal és egy kiállítással tarkított mérkőzésen szenvedett 2–1-es vereséget az Impreial Wet a román teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásában kedden délután, Galacon.

Rangadót vesztett Galacon az Imperial Wet
galéria
A nézők hiánya teremlabdarúgásban is rányomja bélyegét a játék minőségére. Archív Fotó: Sorin Pană/ Sportul Ilustrat

A koronavírus terjedésének megelőzőse érdekében hozott intézkedést követően nézők nélküli rangadót játszott kedden késő délután Galacon a helyi United és a vendég Csíkszeredai Impreial Wet.

Jó iramú játékot hozott az összecsapás, amelynek első félidejében sokkal többet támadott a vendég székelyföldi gárda. A vezetést a csíkiak szerezték meg a 11. percben, amikor egy oldalvonalról elvégzett berúgás után a kapu előtt jól helyezkedő Küsmödi közelről a kapuba bombázta a labdát (0–1). Ugyanabban a percben egyenlített a hazai gárda: Lașcu távoli bombáját nem tudta hárítani Lopez, az Imperial kapusa (1–1).

A második félidő elején a bal oldalon elfutó Lașcu újabb gólt lőtt, szögből átemelte a labdát a kapus felett (1–2). A mérkőzés felénél két percet kénytelen volt emberhátrányban tölteni az Imperial,

Savio Valadarest kiállították, mert összetűzésbe került a galaciak stábjának egyik tagjával, aki lefogta őt, amikor a pálya szélén elfutott. 

Savio helyére két perc után egy másik játékos állhatott be, a galaciak delegátusának, Alexandru Tănăsilánák pedig a kiállított csíki játékoshoz hasonlóan a lelátóról kellett végignéznie a hátramaradt perceket. 

A vendégek kivédekezték a két perces emberhátrányt, majd a vészkapusos taktikát alkalmazták, kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek pályára, de a galaciak a mérkőzés utolsó hat percét bravúrral kibekkelték, így megnyerték a találkozót, és megelőzték a rangsorban az Imperialt.

Legközelebb a március 21-ei hétvégén játszik bajnoki mérkőzést a csíkszeredai együttes, amikor a Dunărea Călărași-t fogadja, a pontos időpont még nem ismert.

Teremlabdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 2. forduló:
Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 2–1 (1–1).
Gólszerzők: Adrian Lașcu (11. és 22.), illetve Küsmödi Tamás (11.).
United: Andrei Grigoraș – Andrian Lașcu, Cristian Obadă, Sergiu Tacot, Matei Boșneagă. Cserék: Ionuț Pădurariu, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavian Cireș, Mimi Stoica, Robert Crișan, Andrei Dinicuta, Marius David. Edzők: Florin Ignat és Viorel Cojoc.
Imperial Wet: Victor Gonzales Lopez – Adrian Pânzaru, Bogdan Covaci, André Luis Sasse, Hadnagy István. Cserék: Gică Dospinescu, Iszlay Richárd, Stefan Rakić, Andre Luiz Nogueira "Deco", Savio Valadares, Florin Matei, Cristian Matei, Marko Pršić, Küsmödi Tamás. Edző: Cosmin Gherman.
Sárga lapok: Stoica, Lașcu és Obadă, illetve Rakić, Covaci és Robert Matei.
Kiállítva: Savio Valadares (29.).
Játékvezetők: Dan Ovidiu Curta (Marosvásárhely) és Marian Ivănescu (Bukarest). 

A felsőházi rájátszást az alapszakaszbeli helyezések alapján a Csíkszeredai Imperial Wet 3, a Galaci United 2, a Dunărea Călărași pedig 1 ponttal kezdte. A Temesvári Informatica nem kapott bónuszpontot a rájátszásra.

A rájátszást követően a rangsor első és negyedik pozíciójában záró gárda az egyik, a második és a harmadik helyezett pedig a másik elődöntőben csap össze. Az elődöntők két nyert mérkőzésig tartanak. A győztesek a finálét játsszák – amelyik az egyik fél három diadaláig tart –, a vesztesek pedig a kisdöntőben (oda–visszavágó lesz itt) küzdenek meg az érmekért.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2019–2020-as szezon, felsőházi rájátszás, 2. forduló
2020. 03. 07., 16:00 Temesvári Informatica Dunărea Călărași 2–4
2020. 03. 10., 17:30 Galaci United Csíkszeredai Imperial Wet 2–1

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2019–2020-as szezon, felsőházi rájátszás
M GY D V GK P
1. Galaci United 2 2 0 0 8–4 8
2. Csíkszeredai Imperial Wet 2 1 0 1 9–2 6
3. Dunărea Călărași 2 1 0 1 7–8 4
4. Temesvári Informatica 2 0 0 2 2–12 0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat