Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Rajzfilmhős lett a leghíresebb magyarból

MTI 2020. április 01., 11:52

A focilegenda születésnapján, április 1-jén a magyar köztévé csatornáin látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.

Rajzfilmhős lett a leghíresebb magyarból
galéria
Ma este vetítik a tévétársaságok Fotó: Képernyőfelvétel

A hétperces, 2D-s animációs technikával közel egy évig készült filmet – melynek első vetítése vasárnap este volt a az M2 csatornán – az alkotók animációs-sorozatuk első, bemutató, úgynevezett pilot epizódjának szánják – tájékoztatta Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete az MTI-t.

A sorozat-epizódok alapját a gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik, valamint Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.

A rongylabda címet viselő első epizód a kis Puskás Ferenc első focis élményeiről szól. Öcsi hétesztendős, egy évvel idősebb jó barátjával, Bozsik Cucuval szalad le a kispesti grundra. Ám a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. Öcsi mérges lesz és szomorú, ezt látva édesapja kieszeli, hogy saját labda – egy rongylabda – kell a lurkóknak!

„Animációs sorozattá tervezzük fejleszteni a filmet, amely remélhetőleg nemcsak hazánkban, de külföldön is a fiatal generációk kedvelt meséjévé válhat” – nyilatkozott a tervekről Lajos Tamás filmproducer.

A Duna TV-n 18.50-kor, az M1 Ma este című műsorában pedig körülbelül 19.45-kor lesz látható a rajzfilm Puskás Ferenc születésének 93. évfordulója alkalmából.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat