HIRDETÉS

Ötnapos székely-magyar focitorna

Székelyhon 2017. június 19., 09:56 utolsó módosítás: 2017. június 19., 10:29
HIRDETÉS

Székely-magyar utánpótlás-labdarúgótornát rendeznek a héten Csíkszeredában. Az Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán zajló tornán két korosztályban összesen 22 csapat – tíz anyaországi és tizenkét székelyföldi – jelezte indulását.

Tavaly összesen 18 csapat vett részt székely-magyar focitornán. Archív Fotó: Veres Nándor

A megnyitót hétfőn reggel fél kilenctől tartották az Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán. Két korosztály számára írták ki a tornát, külön játszanak az U14-esek (2003/2004-es korosztály) és külön az U12-esek (2005/2006-os korosztály).

Mindkét korosztályban, mindkét csoportban előbb körmérkőzéses torna zajlik, majd a csoportok első két-két helyezettje az aranyágon (1–4. helyek), a harmadik-negyedik helyezettek az ezüstágon (5–8. helyek) folytatják, a további három csapat pedig a 9–11. helyekért lép majd pályára.

HIRDETÉS

A hétfőtől péntekig zajló torna mérkőzéseit minden nap 9 és 14 óra között rendezik, a nézők belépése ingyenes.

Csoportbeosztás

NAGYOK (2003/04). A csoport: FK Csíkszereda, pestszentlőrinci–pestszentimrei Városgazda Utánpótlás Akadémia, Székelyudvarhelyi FC, UTE Labdarúgó Akadémia, Kézdivásárhelyi SE és óbuda-békásmegyeri III. kerületi TVE. B csoport: Csepel Utánpótlás SE, Marosvásárhelyi MSE, Bicskei TC, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és Gyergyószentmiklósi Elite SE.

KICSIK (2002/06). A csoport: Csepel Utánpótlás SE, Marosvásárhelyi MSE08, Városgazda Utánpótlás Akadémia, Gyergyószentmiklósi Elite SE, II. Kerületi TVE és Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. B csoport: UTE Labdarúgó Akadémia, Kézdivásárhelyi SE, Bicskei TC, FK Csíkszereda és Székelyudvarhelyi FC.

Mindenki győztes volt

Több mint 150 kisfocis vett részt szombaton a Székelyföld Labdarúgó Akadémia által első alkalommal megszervezett Alcsík-Felcsík alközpontok évzáró fesztiválján. A tornán három korosztályban U8, U10 és U12-ben zajlottak a mérkőzések. A játékidő 1×18 perc volt és korosztályoktól függően 4–4 (U8), 5+1 (U10) és 7+1 (U12) felállásban léptek pályára. Az évzáró alközponti fesztiválon részt vettek Csíkszentmihály, Csíkcsicsó, Csíkszentdomokos és Madéfalva, valamint az FK Csíkszereda korosztályos B csapatai. A remek hangulatú tornán nem volt eredményhirdetés, itt minden gyermek győztes volt – hangsúlyozta Varga Károly szakmai igazgató, aki hozzátette, hogy a rendezvényről mindenki emléklappal tért haza, és reméli, a gyermekek futball iránti szeretetét és érdeklődését sikerült tovább fokozni – olvasható közleményükben.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS