Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Nincs veszélyben a székely körverseny

Dobos László 2020. április 22., 12:51 utolsó módosítás: 2020. április 22., 13:01

Az augusztus 4–8. közötti időszakra tervezték az idei Székely Kerékpáros Körversenyt, amelynek megrendezése egyelőre nincs veszélyben a koronavírus-járvány miatt.

Nincs veszélyben a székely körverseny
galéria
Augusztus elejére tervezik az idei körversenyt Fotó: Pinti Attila

Novák Károly Eduárd, a Román Kerékpáros-szövetség (FRC) elnöke szerint egyelőre nincs veszélyben Székelyföld Kerékpáros Körversenyének a megrendezése, sem a nemzetközi szövetség, sem pedig a romániai szakszövetségnek nincs tudomása arról, hogy elmaradna a rangos sportesemény.

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere kedden azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat pénteki gyűlésén napirendre kerül az összes olyan, augusztus 31-éig esedékes kulturális és sportrendezvény törlése, amelyeket a polgármesteri hivatal vagy ennek alintézményei rendeznének. A polgármester szerint kivételt csak azok a sportesemények képeznek, amelyek az országos vagy a nemzetközi sportnaptárban szerepelnek.

Csíkszereda sportbarát városvezetése és a helyi kerékpáros klub (Tusnad Cycling Team) kezdeményezésére 2007-ben szervezték meg első alkalommal Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, mely 2008-tól már a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában is szerepel.

Tavaly nyáron 13. alkalommal haladt át Hargita és Kovászna megyék útjain a kerékpáros karaván, amely a német Jonas Rapp győzelmével zárult.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat