Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Nevet váltott a csíkszeredai kerékpárcsapat

Székelyhon 2018. január 17., 09:47 utolsó módosítás: 2018. január 17., 11:08
HIRDETÉS

Idén januártól új neve van a csíkszeredai kerékpáros együttesnek. Az egyetlen romániai kontinentális csapat tíz év után váltott, 2018-tól alapítójának, Novák Károly Eduárdnak a nevét viseli.

Tusnádos mezben. A csíkszeredai kerékpárcsapat a 2017-es székely körversenyen Fotó: Sánta Imre

A Team Novak továbbviszi a tíz éve alapított Tusnád Cycling Team által elindított hagyományt, követi az alapító által kitűzött célokat – olvasható a klub szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében.

HIRDETÉS

„Bátran kijelenthetem, hogy a kontinentális csapat fennállásának első tíz évében elértük az alapításkor kitűzött célokat. Az első és mindmáig az egyetlen kontinentális kerékpárcsapata vagyunk Romániának, büszkén képviseltük az országot a belföldi és külföldi versenyeken egyaránt. Az elmúlt tíz évben UCI-versenyeken összesen több mint ötven dobogós helyet szereztünk.

Aki ebben az időszakban a kelet-európai vagy a romániai kerékpársportra gondolt, annak elsőként biztosan a Tusnad Cycling Team jutott az eszébe.

Ezúttal szeretném megköszönni eddigi névadó szponzorunknak, a Tusnád Ásványvíz Rt.-nek, hogy az elmúlt tíz évben támogattak. A csapat felveszi a Team Novak nevet. Idén újra megrendezik Románia Kerékpáros Körversenyét, ahol célunk a lehető legjobb helyezés, csapatban és egyéniben egyaránt” – nyilatkozta az ötszörös világbajnok Novák Károly Eduárd.

Két új ukrán légiós

A csíkszeredai csapat két ukrán sportolóval erősített: Andrij Bratascsuk és Olekszandr Prevar az elmúlt év végén megszűnt Kolss Cycling Team kontinentális csapatától igazol a Team Novakhoz.

Az alapító Novák Károly Eduárd nevét veszi fel a csapat Fotó: Sánta Imre

„Mivel a belföldi versenyeink többsége, akárcsak edzéseink helyszíne, Hargita megye dombos és hegyes, ezért két hegyimenő leigazolása mellett döntöttünk.

Nem kizárt, hogy újabb ukrán sportolókat igazolunk még a Kolsstól.

Véleményem szerint Tanovitchii megtartása jó döntés, hiszen tavaly bebizonyította, mennyire értékes versenyzője volt a csapatnak” – mondta a Team Novak menedzsere, Sebestyén Szabolcs.

A Team Novak 2018-as csapata

Novák Károly Eduárd, Sebestyén Szabolcs, Nicolae Tanovitchii (moldovai), Olekszandr Prevar (ukrajnai), Andrij Bratascsuk (ukrajnai), Szabó Norbert, Szilágyi Róbert, Bartha Csaba, László Péter (U23) és Balázsi Lóránt (U23).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS