Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Neves kézilabdázók futnak a nemes célért

Zátyi Tibor 2018. október 10., 14:14 utolsó módosítás: 2018. október 10., 19:32
HIRDETÉS

Nyúlcipőt húznak a székelyudvarhelyi és a városhoz kötődő jelenleg aktív és profi pályafutásukkal felhagyott kézilabdázók, illetve a sportág kedvelői, hogy a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által vasárnap megrendezendő Fuss Neki! akcióban egy közös cél érdekében minél több pénzt gyűjtsenek: jövőre is megszervezik a Szabó Dénes Emléktornát, amihez szüksége az anyagi támogatás.

A projekt támogatói közös edzésekkel hangolnak a vasárnapi futásra Fotó: Hargita Megyei Kézilabda-szövetség

A projekt ötletével a Hargita Megyei Kézilabda-szövetség elnöke, Benedek Árpád Csaba állt elő. Idén Udvarhelyen maximum tizenegy futót indíthat egy szervezet, városon kívül viszont bármennyit, így az emléktornaprojektnek összesen harminc futója lett.

Az idén megszűnt Székelyudvarhelyi KC több korábbi játékosa is bekapcsolódik a pénzgyűjtésbe, mint Tálas Huba, Andrei Mihalcea, Szabó Levente, Sipos Adrián, Ferenczi Botond, Balázs Botond és Goran Kuzmanoszki. A cél érdekében fut majd Ilyés Ferenc, illetve Bakó Botond, Jakab László és Akácsos Barna edzők is.

Fotó: Hargita Megyei Kézilabda-szövetség

Szabó Dénes 2015 márciusában hunyt el, az ötvenes évektől a kilencvenes évekig Székelyudvarhely egyik legfontosabb kézilabdaedzője volt, vezetésével a hatvanas évek elején több ifjúsági csapat ért el jelentős eredményeket az országban.

HIRDETÉS

A Székelyudvarhelyi Akarat edzőjeként 1976-ban bronzérmet ünnepelhetett, ami a női kézilabdázás mindmáig legjelentősebb helyi eredménye. 2019. szeptember 6–8. között rendezik meg a második Szabó Dénes emléktornát Székelyudvarhelyen, amelyen meghívásos alapon veterán és amatőr kézilabdacsapatok vesznek részt (férfiak és nők) Erdélyből, Magyarországról és Vajdaságból.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS