Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Nem lesz házigazda a BL-ben az Imperial Wet

Zátyi Tibor 2019. június 26., 15:45 utolsó módosítás: 2019. június 26., 15:58

Az Európai Ladbrúgó-szövetség hivatalos honlapján kedden közzétették a 2019–20-as teremlabdarúgó Bajnokok Ligája menetrendjét. A Csíkszeredai Imperial Wet vezetősége hiába pályázott az egyik selejtezős csoport megszervezésére, ezt végül nem ítélték meg nekik, így a július 4-ei sorsolást követően derül ki, hogy hova kell majd utazzon az 1. Liga bajnoka.

Nem lesz házigazda a BL-ben az Imperial Wet
galéria
Egyelőre nem tudja, hol játszik majd az első fordulóban a csíkszeredai csapat Fotó: Gábos Albin

A 2019–2020-as BL-szezonban 57 csapat harcol majd a bajnoki címért. Négy ország (Spanyolország, Portugália, Oroszország és Kazahsztán) két-két csapatot indít a BL-ben.

Ez a nyolc csapat – köztük a címvédő Sporting CP – tagja annak a 23, magas UEFA-együtthatójú együttest felvonultató mezőnynek, amely csak a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A többi 34 gárda a selejtezők első fordulójában már pályára lép.

Az első fordulót augusztus 27.–szeptember 1. között rendezik, hét négy-, illetve két háromcsapatos csoportban.

Ebben a körben tíz újonc – köztük a Csíkszeredai Imperial Wet – csatlakozik a küzdelmekhez, a következő körbe pedig a kilenc csoportgyőztes jut tovább.

A csoportok házigazdái: Hovocubo (holland), Omonia Nicosia (ciprusi), Skupi 1927 (észak-macedón), Varna City (bolgár), Sjarmtrollan Idrettslag (norvég), Allstars Wiener Neustadt (osztrák), KMF Titograd (montenegrói), AEK Futsal Club (görög) és SMS Viimsi (észt).

A főcsoportok küzdelmeit október 8–13. között rendezik majd. Itt különböző kritériumok alapján két ágra válik a mezőny, az A jelzésűn a kvartettek első három helyezettje, a B ágon pedig a csoportgyőztesek jutnak tovább a 16 csapatos elit körbe. A magyar bajnok MVFC Berettyóújfalu az A ág egyik kvartettjének házigazdája lesz.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat