Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Nem engedték, hogy a székelyek legyőzzék a házigazdát

Zátyi Tibor 2019. június 06., 19:48 utolsó módosítás: 2019. június 07., 16:58

Játékvezetői ellenszélben, előnyből veszített Székelyföld válogatottja az idei CONIFA Európa-bajnokság helyosztóján, csütörtökön délután a házigazda Arcah Köztársaság a hosszabbításban szerzett góllal nyert 2–1-re.

Nem engedték, hogy a székelyek legyőzzék a házigazdát
galéria
Pénteken az Eb 7. helyéért játszik a székely válogatott Fotó: Gevorg Ghazaryan

Az 5–8. helyekért kiírt osztályozó első félideje kiegyenlített küzdelmet hozott, habár a hazaiak többet birtokolták a labdát és a mezőnyben is jobbak voltak, ritkán forgott veszélyben a székely kapu. Túloldalt a játékrész közepén Vékás hozott össze egy ziccert, ám Tankó közelről nem tudta legyőzni a hazaiak kapusát.

A második játékrészben sokkal aktívabban játszottak a székely legények, és a 62. percben meg is szerezték a vezetést. Benkő-Bíró cselezte át magát több emberen, majd jól ugratta ki Vékást, aki 15 méterről hatalmas gólt akasztott a házigazda kapujába.

HIRDETÉS

Sokáig nem tartott az előny, igaz, erről a játékvezető is gondoskodott: a székely térfél közepén szabadrúgáshoz jutott a házigazda, a labdát elrúgását követően két arcahi is elesett – természetesen kontakt nélkül – a székely tizenhatosban, a bíró pedig rögtön büntetőt ítélt. A 11-est pedig értékesítette a házigazda, így kezdődhetett minden elölről.

A székelyek nem sokkal később még nehezebb helyzetbe kerültek, egy előrerúgott labdára Lázár Attila és ellenfele ugrott fel közösen fejelni, a hazai játékos elterült, Lázárnak pedig villant a piros lap. Emberhátrányban is jól tartotta magát Székelyföld, ám a hat (!) perces hosszabbítás végén kapott egy újabb gólt, így vereséget szenvedett.

Az idei Eb-n utolsó mérkőzését szombaton délután játssza a válogatott, 15 órakor a másik ágon vesztes Lappföld (Padániától 4–0-ra kapott ki) lesz az ellenfél.

Az elődöntőben Dél-Oszétia büntetőkkel verte Chameriát, akárcsak Nyugat-Örményország Abáhizát. Tehát a döntőben Székelyföld két korábbi csoportellenfele játszik majd az Eb-címért.

CONIFA Európa-bajnokság, helyosztó, az 5–8. helyért:
Arcah Köztársaság–Székelyföld 2–1 (0–0),
gólszerző Vékás (62.), kiállítva Lázár A. (74.);
Székelyföld: Farkas – Ghinea, Rózsa, Benkő-Bíró (csk.), Lázár N. – Kovács B., Gazda (Albu, 72.), Tankó (Dézsi, 70.), Gál (Péter, 46.) – Vékás, Gajdó (Lázár A., 46.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS