HIRDETÉS

Nem bírt a címvédővel az udvarhelyi csapat

Pál Gábor 2017. március 20., 19:31 utolsó módosítás: 2017. március 21., 10:43
HIRDETÉS

Négygólos vereséget szenvedett a Futsal Klub Székelyudvarhely a Dévai Autbergamótól, így búcsúzott a teremlabdarúgó Román Kupa elődöntőjében.

Küzdöttek, de rengeteget hibáztak az udvarhelyi játékosok. Archív Fotó: Barabás Ákos

Abban a temesvári sportcsarnokban léptek pályára, melyben két héttel korábban a Futsal Klub Székelyudvarhely az utolsó másodpercben rúgott góllal harcolt ki döntetlent a házigazda Informatica ellen a bajnokságban.

Gyorsan előnyhöz jutottak a dévaiak a hétfői meccsen, Robert Matei bombája akadt fel a léc alá. Szinte azonnal egyenlített az FK, egy hosszú passzt kapott Bíró Attila, aki nem habozott, Vland Iancu kapujának bal alsó sarkába lőtt (1–1).

HIRDETÉS

Az Autorbergamo irányította a játékot, de kevés alkalommal tudott kapura rúgni, és akkor is helyén volt Andrei Grigoraș. Jakab Zoltán, az udvarhelyiek edzője inkább az első számú ötöst játszatta (Grigoraș – Biró, Szőcs László, Szécsi és Mánya), teljes sorcserével nem próbálkozott – Mihály Zoltán, Miklós Tamás, Szőcs Loránd és Kedei Barna lépett még pályára.

Sokáig nem született gól, de a szünet előtti percekben mezőnyjátékosra cserélte kapusát a Hunyad megyei együttes, és ezt ki is használta, Ferreira lövése csorgott be Grigoraș hálójába (1–2).

Szünet után is ellentámadásokból próbálkozott egyenlíteni az FK, lehetőségeik rendre kimaradtak, az ellenfél pedig büntetett: Robert Matei szabadrúgásból növelte a dévaiak előnyét (1–3). Az utolsó nyolc percben kockáztattak az udvarhelyiek, mezőnyjátékosra cserélték Grigorașt, de nem jött ki a lépés, előbb Obadă, de még Vlad Iancu is betalált (1–5).

Már csak a szépítésre futotta az udvarhelyiektől, Biró Attila volt eredményes, azonban az Autobergamónak erre is volt válasza, kapusuk másodszorra is gólt szerzett az utolsó másodpercekben.

Megérdemelt győzelmet aratott a dévai együttes, és bejutott a Román Kupa döntőjébe, ahol a Marosvásárhelyi City és a Temesvári Informatica találkozó győztesével kell megmérkőzzön (hétfő, 20 óra).

A finálé kedden 20 órakor kezdődik, a Digi Sport 2 élőben közvetíti. Kisdöntőt nem rendeznek, így az FK számára egy mérkőzés volt a négyesdöntő.

Teremlabdarúgás, Román Kupa, négyesdöntő, 1. elődöntő:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 2–6 (1–2),
gólszerzők: Biró (4., 36.), illetve R. Matei (3., 27.), Ferreira (18.), Obadă (33.), Iancu (35., 40.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS