Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Négyből négy, a Potaissa II.-t is megverte a Szejke SK

Zátyi Tibor 2019. október 19., 20:26 utolsó módosítás: 2019. október 19., 22:51
HIRDETÉS

Rangadót rendeztek szombaton este a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban, ahol a férfi kézilabda másodosztály C csoportjának két veretlen csapata, a házigazda Szejke SK és a Tordai Potaissa II. csapott össze.

A második félidőben ellenállhatatlanul játszott a Szejke, simán nyerte a rangadót Fotó: Beliczay László

Második hazai bajnokiját játszotta a Szejke az idei bajnokságban, korábban minden ellenfelét legyőzte, a Segesvári VSK-t és a Kolozsvári U-t idegenben, a Segesvári CNE-t pedig hazai pályán verte. Hasonlóan teljesített a Tordai Potaissa II. is, így nagyon kiélezett csatára volt kilátás.

Ez így is volt, legalábbis az első félidőben. Jobban kezdett a házigazda gyorsan kétgólos előnyre tett szert, ám a vendégek két villanásból egyenlítettek (6. perc: 3–3). A Szejke játékosai diktálták az iramot, de úgy tűnt, hogy a vendégeket nem lehet lerázni, sőt a tordaiaknak egyre jobban megjött a játékkedve, a félidő közepén elléptek három góllal (19. perc: 6–9).

A hazaiak gyorsan rendezték a soraikat, és egy nagyszerű hajrával visszavették a vezetést, aztán egygólos előnnyel mentek pihenőre.

Fotó: Beliczay László

A második félidőben szinte minden hazai támadás góllal végződött, a védelem pedig egyre jobban végezte a dolgát, a 39. percben már hattal ment a Szejke, a tordaiak időt is kértek (22–16). A rövid szünet alatt nem tudták összeszedni magukat a vendégek, a hazaiak pedig kényelmesen tartották előnyüket, ami az utolsó tíz perc elején tízre nőtt (30–20).

Innen már nem volt kérdés, hogy melyik csapaté lesz a három pont, csak a különbség, a Szejke 35–27-re nyerte a rangadót, és ellépett a csoport élén.

Fotó: Beliczay László

Az odavágók végén tehát egyetlen tökéletes csapat van a másodosztály C csoportjában, a visszavágók első fordulójában a Szejke november 10-én a sereghajtó, pontot még nem szerzett Segesvári CNE vendége lesz.

Legközelebb két hét múlva, november 2-án, szombaton 18 órakor játszik a Szejke, a Román Kupa első fordulójában a címvédő Temesvári Politechnicát fogadja a városi sportcsarnokban.

HIRDETÉS

Férfi kézilabda másodosztály, C csoport, 5. forduló:
Székelyudvarhelyi Szejke SK–Tordai Potaissa II. 35–27 (14–13).
Gólszerzők: Balázs 9, Tăuțean 5, Komporály, Kónya 4–4, Jére 3, Csibi, Fekete, Pál 2–2, Szász, Szilveszter, Kopacz, Hadnagy 1–1. Játszott még: Orbán, Jobb – Lőrinczi, Palatka. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
Kiállítások: 2, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 5/3, illetve 3/3.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS