Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Nagyot küzdött, de kikapott a csíki kosárcsapat

Dobos László 2019. október 05., 20:08 utolsó módosítás: 2019. október 06., 14:55
HIRDETÉS

Vereséggel kezdte a 2019–2020-as idényt Csíkszereda felnőtt férfi kosárlabdacsapata. Lászlófy Botond edző tanítványai szombaton este hazai pályán 16 pontos vereséget szenvedtek a medgyesiektől a Román Kupa első fordulójában.

Hosszú idő után újra volt kosárlabda-mérkőzés az Erőss Zsolt Arénában. A hazaiak fehérben, a vendégek kékben játszottak Fotó: Pinti Attila

Már a meccs előtt csapás érte a csíki gárdát, a frissen igazolt horvát idegenlégiósuk, Bruno Spanja sérülés miatt nem tudott pályára lépni. A mérkőzés első felében lesérült az irányító Medgyesy Róbert is, így

két alapemberük nélkül kellett szembenézniük az esélyesebb medgyesi gárdával.

A VSK Csíkszereda jól kezdett, a találkozó első nyolc percében vezetett, aztán a vendégek fordítottak, és előnyüket magabiztosan a végéig tartani tudták. A házigazdák ugyan többször lefaragták a hátrányt három-négy pontra, de az egyenlítés már nem sikerült.

Fotó: Pinti Attila

Helyenként biztató játékot mutatott a VSK Csíkszereda, azonban volt elég sok pontatlanság is.

HIRDETÉS

A visszavágót szerdán rendezik Medgyesen. A kupasorozat kírása szerint a BCMU Pitești, a Temesvári SCM, a Bukaresti Steaua és a Bukaresti Dinamo a második körben, míg a Nagyváradi CSM, a Nagyszebeni CSU, a Kolozsvári U-BT és a SCMU Craiova csak a harmadik körben kapcsolódik be a küzdelembe.

Fotó: Pinti Attila

Férfi kosárlabda Román Kupa, 1. forduló, első mérkőzés:
VSK Csíkszereda–Medgyesi CSM 63–79 (16–23, 21–20, 12–19, 14–17).
A hazai csapat pontszerzői: Adrian Movileanu 24 (ebből 6 hárompontos), Meshack Lufile 15 (1), Matevz Magusar 8 (1), Raul Olariu 6, László Arnold és Medgyesy Róbert 4-4, Marko Cergic 2. Játszott még: Lokodi Mátyás.

Fotó: Pinti Attila

További eredmények:
CSM Focșani–CSM Târgu Jiu 71–57,
CSO Voluntari–Konstancai Athletic 98–74,
Máramarosszigeti VSK–Galaci CSM – hétfőn.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS