Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Nagy adok-kapokban nyert az udvarhelyi asztaliteniszcsapat

Józsa Csongor 2019. december 06., 21:15 utolsó módosítás: 2019. december 06., 21:29

Kiélezett, szoros játszmákat hozó párharcban az utolsó mérkőzés döntött a férfi asztalitenisz Európa Kupa legjobb négy csapata közé kerüléséért vívott viadalban. A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK otthon diadalmaskodott a szlovák SK Vydrany ellen.

Nagy adok-kapokban nyert az udvarhelyi asztaliteniszcsapat
galéria
Majdnem háromórás mérkőzést játszottak a felek Fotó: Veres Nándor

Pénteken késő délután a városi sportcsarnokban rendezték a férfi asztaltenisz Európa Kupa 4. körének odavágóját. A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a szlovák SK Vydranyt fogadta. Az összecsapásra a sportág szempontjából népesnek mondható, mintegy négyszáz néző volt kíváncsi.

A második számú kontinentális kupakiírás legjobb nyolc csapatának mezőnyében a vendégek voltak papíron a favoritok, a házigazdák egy selejtezőtornát és egy kört már teljesítettek, hogy itt lehessenek. A Dunaszerdahely melletti község együttese a szlovák címvédő, négyszeres bajnokcsapat hazájában.

Az első mérkőzésen György Szilárd kezdett, két roppant szoros, a hosszabbításig elmenő szettet megnyert Samuel Novotával szemben, a harmadik is úgy tűnt, hogy idegtépő lesz, az ISK-SZAK asztaliteniszezője 11–9-nél lezárta, 3–0-ra diadalmaskodott, így megvolt az első pontja a hazaiaknak összesítésben.

Fotó: Veres Nándor

Peter Sereda alaposan ráijesztett a második párharcban Sebastian Losóra, az első szettet nagyon simán behúzta, a másodikban vezetett 6–2-re, amikor az udvarhelyiek svéd idegenlégiósa összekapta magát, zsinórban hat pontot hozott, fordított, hosszabbításban mégis alul maradt. A harmadik szettet hozta Loso, késő volt az ébredés, összesítésben kiegyenlített a felvidéki klub (1–1).

A vajdasági Cservik Krisztián volt az ISK-SZAK harmadik játékosa, Lelkes Zoltánnal csapott össze. A második játszmában kiment utóbbi sportoló válla, mentőautó szállította a sürgősségi osztályra, így 2–1-re módosult az állás.

Fotó: Veres Nándor

A két elsőszámú játékos párharca jött. Az első szettet Sereda nyerte, a második György 5–0-al indította, bár hétnél kiegyenlített az ellenfél, a szett Szilárdé lett. Gyorsan behúzta a következő kettőt Peter, így jöhetett a mindent eldöntő összecsapás (2–2).

Loso nézett farkasszemet Novotával. Az ötödik szettig jutottak, úgy, hogy a negyediket a székelyudvarhelyi 14–12-re hozta, ellenfele meccslabdánál az adogatást beleütötte a hálóba. A találkozó nyertese úgy lett az ISK-SZAK, hogy újból az SK Vydrany-nak volt meccslabdája, innen fordított Sebastian, 3–2-es összesítéssel hódították el az első felvonást.

Fotó: Veres Nándor

A visszavágót egy hét múlva rendezik Nemeshódoson, előreláthatóan apróságok döntenek majd, hogy ki lesz ott a következő körben, amikor már a Bajnokok Ligájából érkező csapat lesz az ellenfél.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, 4. kör, odavágó:

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–SK Vydrany 3–2

György Szilárd–Samuel Novota 3–0 (12–10, 14–12, 11–9)
Sebastian Loso–Peter Sereda 1–3 (5–11, 11–13, 11–8, 3–11)
Cservik Krisztián–Lelkes Zoltán – sérülés miatt utóbbi feladta
György Szilárd–Peter Sereda 1–3 (6–11, 11–8, 5–11, 2–11)
Sebastian Loso–Samuel Novota 3–2 (11–6, 5–11, 9–11, 14–12, 12–10).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat