Jégkorong
Labdarúgás
Kézilabda
Kosárlabda
Teremlabdarúgás
Egyéb sportok
Téli sportok
Székely válogatott
Imperial Wet

Motokrosszversenyt tartanak Güdücön

Gergely Imre 2018. szeptember 21., 09:22 utolsó módosítás: 2018. szeptember 21., 09:56
HIRDETÉS

Ismét rangos motokrosszversenyt láthatnak a terepmotorsport gyergyószéki kedvelői. A leglátványosabb terepmotoros szakág költözik a szárhegyi-güdüci pályára.

Látványos ugratásokat láthatnak majd a nézők. Archív Fotó: Barabás Ákos

A Bástya SK rendezi a motokrosszverseny soron következő futamát. Szárhegy mindig jó házigazdája a terepmotoros megmérettetéseknek, erre számos pozitív visszajelzés utal. Jól kiépített és könnyen megközelíthető pálya áll a versenyzők rendelkezésére.

Persze a nézők számára is előny, hogy könnyen meg lehet közelíteni a különböző próbák helyszínét. Az igazi látványosságot azonban a motokrosszfutamok jelentik, hiszen ezeken minden a néző szeme előtt történik, egy zárt és teljesen belátható terepen zajlanak az események.

A versenyszakág sajátossága még, hogy itt van a legtöbb ugrató, ahol több méteres magasságba is „felrepülnek” a pilóták.

Ezt még tetézi, hogy tömegrajtos versenyekről van szó, ahol egyszerre száguldoznak a motorosok, üldözik, előzik egymást.

Szombaton és vasárnap a romániai motokrossz szakág színe-javát láthatják a nézők, a hároméves gyerekektől a sok ezer kilométer motorozás tapasztalatával érkező veteránokig.

A Romániai Motorsport Szövetség által szervezett bajnokság idei hatodik futamán szombaton 11 és 18 óra között érdemes kilátogatni Güdücre, míg vasárnap 8.30 és 14.30 között zajlik a viadal.

Előbb szabadedzéseket tartanak, aztán következnek a hivatalos időmérők, majd szombaton 13.30-kor, illetve vasárnap 11 órakor elrajtol az igazi verseny, sorban a kvad, az amatőr és veterán kategóriáknak, végül pedig a profik jönnek különböző géposztályokban.

Két futamot bonyolítanak le, a második kört szombaton 15.30, illetve vasárnap 12.30 órától száguldják majd végig a versenyzők.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS