HIRDETÉS

Miklós Editnek ki kell hagynia az olimpiát

Székelyhon 2018. január 14., 12:18 utolsó módosítás: 2018. január 14., 12:21
HIRDETÉS

Miklós Edit nem indulhat a pjongcsangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott, és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.

Miklós Edit már túl van egy küzdelmes rehabilitációs időszakon, most újabb következik. Archív Fotó: Gecse Noémi

A magyarországi sportági szövetség szombat esti közleményben tudatta, hogy a versenyzőt az éjszaka folyamán megműtötték,

rehabilitációja várhatóan több hónapot vesz igénybe, így a február 9-én kezdődő dél-koreai téli játékokon nem tud részt venni.

Miklós Edit Bad Kleinkirchheimben az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők helikopterrel a villachi kórházba szállították. Stark Márton magyar szövetségi kapitány elmondása szerint

még reménykedtek, hogy nem annyira komoly a baj, hogy Miklós Editnek ki kell hagynia az olimpiát, utóbb azonban kiderült: sokkal súlyosabb a sérülése, és a keresztszalag-szakadás miatt kénytelenek voltak a műtét mellett dönteni.

A csíkszeredai születésű Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, ezután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, most azonban újabb kényszerpihenőt kell tennie.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS