Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Megtörtént a rég várt bejelentés, az Erste Ligában játszhat a Gyergyói HK

Gergely Imre 2018. június 12., 18:13 utolsó módosítás: 2018. június 12., 18:38
HIRDETÉS

A Magyar Jégkorong Szövetség vezetősége kedden meghozta a döntését a 2018–2019-es Erste Liga mezőnyére vonatkozóan. Miután a vetélytársak már korábban jóváhagyták a szereplést, a Gyergyói Hoki Klub is megkapta az engedélyt a bajnokságban való szereplésre.

A következő szezontól nem csak a román bajnokságban és a Román Kupában csapnak össze a gyergyóiak és a csíkiak. Archív Fotó: Gecse Noémi

„Visszatér a nemzetközi színtérre a gyergyói csapat, visszatér a minőségi jégkorong Gyergyóba!” – olvasható a GYHK közleményében.

Majd így fogalmaz az új jégkorongcsapat vezetősége: „Nagyon vártuk ezt a bejelentést. Hónapok óta keményen dolgozunk azon, hogy megteremtsük a feltételeket, hogy Gyergyó az Erste Ligában szerepeljen.

Be akarjuk bizonyítani, hogy szereplésünkkel nem gyengítjük a liga színvonalát, sőt gazdagodik velünk a sorozat.

Színvonalas, közönségvonzó mérkőzéseket kapnak velünk az Erste Liga csapatai, itthon pedig biztosan telt ház, nagyszerű hangulat várható minden mérkőzésen, ami szintén előnyére válik a ligának.”

HIRDETÉS

A sorozat mezőnye részben átalakul a 2017–2018-ashoz képest. Mostantól teljes jogú tagja a ligának a Gyergyói HK és a másik két új jelentkező, a Budapesti Vasas és a Debreceni EAC is.

A múlt szezon két döntőse, azaz a címvédő MAC és a Miskolci DVTK Jegesmedvék a szlovákiai első osztályban, azaz a Tipsport Extraligában szerepel. Korábban arról szóltak a hírek, hogy mindketten farmcsapatot indítanak az Erste Ligában, de tervüket visszavonták. 

Fotó: Gecse Noémi

A MAC nem indít farmcsapatot, a miskolciak pedig a budapesti KMH-val indítanának közös együttest. Mivel a KMH nem tagja a ligának, felvételükről a ligatagok és az MJSZ később döntenek.

Egyelőre tehát a Csíkszeredai Sportklub, a Brassói Corona, a Ferencvárosi TC, az Újpesti TE, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvári Titánok, a Vienna Capitals II, a Gyergyói HK, a Vasas HK és a Debreceni EAC alkotják a jövő évi Erste Liga mezőnyét.

Hozzájuk csatlakozhat még a KMH-DVTK közös csapat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS