Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Meglepetésre készülnek a Sepsi OSK szurkolói az első hazai meccsen

Sánta Imre 2018. március 17., 15:20 utolsó módosítás: 2018. március 17., 16:51
HIRDETÉS

Élvonalbeli szereplése óta első alkalommal játszhat tétmeccset hazai környezetben a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a bajnokság alsóházi rájátszásának második játéknapján az FC Voluntari együttesét fogadja. A hétfőn este 20.45-kor kezdődő találkozót telt ház előtt rendezik, hiszen a jegyek már elővételben elkeltek, így több ezer néző szurkolhat majd a piros-fehéreknek.

Neagoe és Sato. Győzelemmel örvendeztetnék meg a szurkolókat Fotó: Sánta Imre

Fontos eseményként értékelte a hétfői meccset Eugen Neagoe, a háromszékiek vezetőedzője, aki szerint ez a meccs történelmi pillanatnak számít a város életében, és abban bízik, hogy a nagyszámú közönség valóban tizenkettedik játékosként fog hozzájárulni a győzelemhez.

Az OSK trénere azt is elmondta, hogy csapata jó formában van, hétről hétre egyre jobb játékot mutat, ezért arra számít, hogy sikerül begyűjteniük a három pontot.

HIRDETÉS

Fotó: Sánta Imre

„Történelmi eseménynek nevezhető ez a mérkőzés, hiszen első alkalommal rendeznek élvonalbeli meccset Sepsiszentgyörgyön. Hosszú idő után végre itthon játszhatunk, saját szurkolóink előtt. Ők is régóta vártak erre, és örvendek, hogy immár nem kell több száz kilométert utazniuk, és a csapatnak sem kell jönni-mennie egyik városból a másikba.

A lelátók tele lesznek, és nagyon fontos a fiúk számára is, hogy érezzék a közönség támogatását.

Szeretném, ha ez az első hazai mérkőzés egyben az első győzelmet is jelentené. Ismerem az ellenfél csapatát, olyan játékosaik is vannak, akik megfordultak a nemzeti válogatottban, de azt gondolom, hogy az utóbbi meccseinken egyre jobban teljesítettünk, ezért bízom abban, hogy a győzelmek sem maradnak el” – nyilatkozta Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Fotó: Sánta Imre

A hazai pálya jelentőségét és a szurkolók tömeges jelenlétének fontosságát hangsúlyozta Daisuke Sato is, az OSK fülöp-szigeteki balhátvédje. „Eddig bárhol játszottunk, több száz szurkoló kísért el bennünket, és hallhattuk a buzdításukat. Most viszont négy-öt ezer ember lesz a stadionban, akiknek a jelenléte akár meghatározó is lehet majd” – mondta el a piros-fehérek idegenlégiósa.

A hétfőn este 20.45-kor kezdődő összecsapáson Eugen Neagoe nem számíthat a sérült Benjamin Kuku játékára, és hiányozni fog a keretből Felipe Oliveira is, aki eltiltás miatt nem léphet majd pályára.

A sepsiszentgyörgyi városi stadion 18 órakor nyitja meg kapuit a nézők előtt, a szervezők pedig arra biztatnak mindenkit,

hogy időben foglalják el helyeiket, ugyanis 19 órától egy rövid stadionavató ünnepséget is tartanak.

Telt ház lesz a szentgyörgyi stadionban. Már szerdán elfogytak a jegyek Fotó: Sánta Imre

Meglepetéssel készül a Székely Légió

Szurkolói körökben is lázas készülődés előzi meg a hétfői mérkőzést, a Székely Légió pedig arra készül, hogy egy látványos előképet varázsoljon a stadion lelátóira. Ehhez a nézők közreműködését kérik, akik egy kartonlapot találnak majd a helyükön, amit egy adott jelre kell majd a magasba emelniük, amelynek nyomán egy meglepetésnek szánt kép és szöveg fog kirajzolódni a nézőtéren.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 2. forduló, alsóház

Bukaresti Juventus–Temesvári Poli 1–0 (1–0)
Március 17., szombat:
Medgyesi Gaz Metan–Concordia Chiajna (18 óra)
FC Botoșani–Bukaresti Dinamo (20.45)
Március 19., hétfő:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Voluntari (20.45)

Ranglista, alsóház:
7. Dinamo 23 pont
8. Botoșani 21
9. Voluntari 17
10. Chiajna 15
11. Temesvár 14
12. Sepsi OSK 11
13. Juventus 10
14. Medgyes 8

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS