HIRDETÉS

Marosvásárhelyen egyedül a röplabdacsapat maradt az élvonalban

Horváth Bálint Ottó 2018. július 10., 18:21 utolsó módosítás: 2018. július 10., 18:25
HIRDETÉS

Sok más, a Marosvásárhelyi Városi Sportklubhoz csatlakozott szakosztályhoz hasonlóan javában tart a röplabdacsapat keretének összeállítása is. A Medicina alapjaira épülő együttes azonban már megismerte menetrendjét az ősszel kezdődő bajnokságban.

Fiatalok maradtak a marosvásárhelyi csapatnál, de rutinos játékosok érkezésére is lehet számítani. Archív Fotó: Gálna Zoltán

A Marosvásárhelyi VSK röplabdacsapata az egyetlen, amely a szakosztályok közül az élvonalban lesz érdekelt, és úgy indulhat a legjobbak között, hogy az előző szezonban elődje, a Medicina bár az utolsó helyen végzett a bajnoki ranglistán, a kevés csapat miatt mégis bennmaradt.

Persze a VSK röplabdaegyüttese már új klubnak számít, azonban a sportági szövetség éppen az említett szűk mezőnyre való tekintettel engedélyezi részvételét az élvonalban.

HIRDETÉS

Az eredeti tervek szerint az új röplabdaidény az utóbbi évekhez képest később, csak október végén kezdődik, tizenkét csapat részvételével. Ez abban az esetben, ha a rajtig senki nem lép vissza, hiszen mint ismert, az előző szezon is ezzel a létszámmal kellett volna kezdődjön, de közben két klub is visszavonult a bajnokságtól.

A múlt szezon pontvadászatának mezőnyéből mind a tíz klub folytatja, és melléjük csatlakozott a másodosztályból feljutott Nagyváradi VSK és Galaci CSU.

Csak októberben kezdődik a küzdelem az A1 osztályban. Archív Fotó: Haáz Vince

Közben már kisorsolták az új idény menetrendjét, eszerint a Medicina helyét átvevő Marosvásárhelyi VSK a nyitófordulóban a Kolozsvári U-val találkozik, a további párosításokban pedig Nagyváradi VSK–Bukaresti Dinamo, Temesvári Agroland–Galaci CSU, Balázsfalvi Alba–Lugosi CSM, Bukaresti CSM–Jászvásári Penicilina és Bákói Ştiinţa–CSM Târgovişte mérkőzések lesznek.

A bajnoki rajt előtt azonban – vélhetően október közepén – lejátsszák a Román Kupa első körének párharcait, ahol a vásárhelyiek ellenfele a Lugosi CSM lesz.

A Városi Sportklubhoz való csatlakozással a marosvásárhelyi együttes játékoskerete vélhetően változásokon esik majd át. Egy biztos, hogy az utóbbi szezon legtapasztaltabb játékosa, Roxana Iancu elhagyta a csapatot a feltörekvő Temesvári Agroland kedvéért, így a keretben főként az előző bajnokságban sok lehetőséget kapott ifjúságiak maradtak.

A kispadon pedig megerősítették tisztségében az utóbbi két idényben a Medicinát irányító, szerb Predrag Zukovic vezetőedzőt.

A múlt idényben sok más sportághoz hasonlóan nagy pénzügyi gondokkal küzdött csapat viszont a VSK-nál új erőre kaphat, és a rendelkezésre álló forrásokból valószínűleg sikerül több rutinos játékost is leigazolni, hogy a marosvásárhelyi röplabda visszatérjen az országos élmezőnybe, ahol néhány évvel ezelőtt még biztos helye volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS