Jégkorong
Labdarúgás
Kézilabda
Kosárlabda
Teremlabdarúgás
Egyéb sportok
Téli sportok
Székely válogatott
Imperial Wet

Maratoni megmérettetésen vettek részt az udvarhelyi asztaliteniszezők

Zátyi Tibor 2018. március 22., 10:07 utolsó módosítás: 2018. március 22., 10:36
HIRDETÉS

Az ország legrangosabb ifjúsági asztalitenisztornáját rendezték meg múlt héten Besztercén. A néhai Gheorghe Bozga sikeredző nevét viselő, négynapos nemzetközi versenyen részt vett a székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub csapata is.

Kemény mezőnyben küzdöttek az udvarhelyi asztaliteniszezők Fotó: Facebook/ISK-FSK – Viorica Girlea

A legjobb román pingpongozók mellett Olaszországból, Fehéroroszországból, Szlovákiából, Magyarországról, Ukrajnából, Moldáviából, Szerbiából, Montenegróból és Izraelből is érkeztek sportolók, az összlétszám közel háromszáz fő volt.

Az ifjúsági 1-esek csapatversenyében a Tamás Szabolcs–Sánduly Levente, illetve a Balázs Csaba–Medvés Antal duó az első nap hullámzó játékot mutatott. Tamásék kikaptak a házigazdáktól és egy magyar csapattól, így nem jutottak a legjobb nyolc közé. A Balázs–Medvés páros Câmpulung, Craiova és Buzău ellen is fejet hajtott, így ők sem kerültek fel a főtáblára.

Fotó: Facebook/ISK-FSK – Viorica Girlea

Az ifjúsági 2-es korosztályban a Vetésy Norbert–Geréb Attila páros sikerrel vette az első akadályt, a főtáblán egy szerb csapatot búcsúztatva a legjobb tizenhatig jutott, ahol egy ukrán duó magabiztos játékkal állította meg. A Káló Norbert–Mózes Botond kettős nagyon nehéz csoportban kezdett, nem tudott meglepetést okozni, így a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket.

A legkisebb korosztályban a Bándi Tamás–Köllő Ábel páros sikeresen túljutott a selejtezőkön, a főtábla első fordulójában pedig egy besztercei duót győzött le.

A fiúk a legjobb nyolc között a későbbi bajnok Ukrajna ellen végig jól játszottak, de nem volt szerencséjük, így meg kellett elégedniük az ötödik hellyel.

Az egyéni versenyszámokban az ifjúsági 1-esek között Tamás Szabolcs magabiztosan nyerte meg csoportját, a verseny egyik favoritja, a besztercei Nemanciuc ellen is 3–0-ra győzött.

Fotó: Facebook/ISK-FSK – Viorica Girlea

Sánduly Levente nagyszerű játékkal verte a kolozsvári Hurloit, a későbbi bajnok Tomicătól viszont kikapott. Mivel Hurloi legyőzte Tomicăt, a rosszabb szettarány miatt Sánduly nem jutott főtáblára. Hiába játszott jól Balázs Csaba is, ez a magyar és buzăui ellenfeleivel szemben nem volt elég a továbbjutáshoz.

A főtábla első fordulójában Tamás Szabolcs 3–1-es győzelmet aratott marosvásárhelyi ellenfelével szemben, az éremért folytatott harcban a câmpulungi Tomică jobbnak bizonyult, így az ISK játékosa az ötödik helyen zárta a versenyt.

Nem jött össze a jó játék az egyéni versenyben az ifjúsági 2-eseknek, egyikük sem jutott főtáblára. Az ifjúsági 3-asok között viszont Bándi és Köllő továbbra is jól játszott, mindketten magabiztosan jutottak tovább. Az első fordulóban Köllő számára nem kedvezett a sorsolás, a későbbi bajnok Szilágyi ellen csak a tisztes helytállásra futotta tőle.

Bándi magabiztosan győzte le ukrán ellenfelét, a legjobb tizenhat között viszont ő is botlott, kiélezett mérkőzésen a korosztály bajnoka, Oprea győzedelmeskedett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS