Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Magyar–román csoportmeccs lesz a női kézivébén

Dobos László 2019. június 21., 18:06
HIRDETÉS

A magyar női kézilabda-válogatott Romániával, Spanyolországgal, Kazahsztánnal, Szenegállal és Montenegróval került azonos csoportba a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sorsolásán.

A magyarok az osztrák válogatott kétszeri legyőzésével jutottak ki a a vébére Fotó: MTI

Kim Rasmussen magyar szövetségi kapitány csapata a második kalapból várta a pénteki, tokiói sorsolást, amelynek során a románokat kapta az első kalapból, így az olimpiai bajnok oroszokat, valamint a világ- és Európa-bajnok franciákat is elkerülte. A montenegróiakat a harmadik, a spanyolokat a negyedik, a szenegáliakat az ötödik, a kazahokat pedig a hatodik kalapból sorsolták a C csoportba.

HIRDETÉS

Női kézilabdában az eddigi 98 magyar-román meccsből kilenc döntetlennel zárult, 33 alkalommal Románia, 56-szor pedig Magyarország győzött.

Minden csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első két-két csapat kerül az elődöntőbe. A magyar együttes a középdöntőben a D csoport továbbjutóival találkozhat.

Japánban november 30. és december 15. között kerül sor Kjúsú sziget három városában: Kumamotóban, Jacusiróban és Jamagában. Ez lesz a 24. női világbajnokság, és az utolsó vb, amelyen 24 csapat vesz részt, 2021-től már 32 tagú lesz a mezőny.

A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt.

A vb csoportbeosztása

A csoport: Hollandia, Norvégia, Szlovénia, Szerbia, Angola, Kuba;
B csoport: Franciaország, Dánia, Németország, Koreai Köztársaság, Brazília, Ausztrália;
C csoport: Magyarország, Románia, Spanyolország, Kazahsztán, Szenegál, Montenegró;
D csoport: Oroszország, Svédország, Japán, Argentína, Kína, Kongói DK.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS