Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Magyar ezüstérem a budapesti vívóvébén

Dobos László 2019. július 18., 23:14 utolsó módosítás: 2019. július 19., 10:29
HIRDETÉS

A kardozó Szatmári András ezüstérmet nyert csütörtökön este a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. A románok legjobb eredményét a párbajtőröző Ana Maria Popescu érte el, aki a 9. helyen végzett.

Szatmári András az első magyar érmes a budapesti vébén Fotó: MTI

Szatmári a 64-es táblán előbb 15–10 -re verte a georgiai Miheil Mardeleisvilit, majd 15–11-re a dél-koreai Kim Jun Hót. A nyolcaddöntőben az idei Európa-bajnokkal, az előző, 2013-as budapesti vb győztesével, az orosz Venjamin Resetnyikovval csapott össze, s mivel továbbra is nagyszerűen vívott, 15–12-re nyert.

HIRDETÉS

A negyeddöntőből a világranglista éllovasa, a tavaly ezüstérmes amerikai Eli Dershwitz ugyancsak 15–12-es legyőzésével jutott tovább, ezzel biztossá vált, hogy dobogóra állhat.

A román Dolnicenu a nyolcaddöntőben a német Hartungtól kapott ki Fotó: FIE

A fináléért az iráni Mojtaba Abedinit könnyedén, 15–8-ra múlta felül, a döntőben pedig 15–12-re kikapott a világranglista második helyezettjétől, a dél-koreai Oh Szang Uktól. Ezzel 2017-es győzelme után másodszor nyert érmet egyéniben világbajnokságon.

Fotó: MTI

„A közepén jött egy KO vagy hullámvölgy, ahogy egyszer korábban is, de most nem sikerült belőle kilábalni” – értékelt az MTK vívója. „Fejben ment el a döntő, nem a vívótudáson múlt. Azért nem sikerült nyerni, mert kilenc után nem csináltam több akciót. Sajnálom, hogy nem jött össze a vége.”

Férfi kard, egyéni (159 induló): 1. Oh Szang Uk (Koreai Köztársaság), 2. Szatmári András (Magyarország), 3. Mojtaba Abedini (Irán) és Luca Curatoli (Olaszország), … 14. Gémesi Csanád (Magyarország), 15. Tiberiu Dolniceanu (Románia), … 17. Szilágyi Áron (Magyarország), … 37. Decsi Tamás (Magyarország), … 39. Iulian Teodosiu (Románia), … 41. Florin Zalomir (Románia), … 44. Alin Badea (Románia), … 67. Szabó Mátyás (Németország).

Brazil győztes női párbajtőrben

A brazil színekben szereplő Nathalie Moellhausen nyerte a női párbajtőrözők egyéni versenyét a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. A pályafutása korábbi szakaszában az olasz válogatottal vb-győztes Moellhausen a csütörtöki fináléban a kínai Lin Seng ellen nyert ráadástussal. A magyarok közül az egyik vb-újonc, Nagy Kinga jutott a legtovább, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott, éppen a Lintől elszenvedett vereséggel.

Ana Maria Popescu 9. lett párbajtőrözők viadalán   Fotó: FIE

Női párbajtőr, egyéni (188 induló): 1. Nathalie Moellhausen (Brazília), 2. Lin Seng (Kína), 3. Olena Krivicka (Ukrajna) és Kong Man Vaj Vivian (Hongkong), … 9. Ana Maria Popescu (Románia), ...15. Nagy Kinga (Magyarország), ...23. Muhari Eszter (Magyarország), … 43. Amalia Tătîran (Románia), … 66. Maria Udrea (Románia), 67. Budai Dorina (Magyarország), … 80. Kun Anna (Magyarország), … 83. Bianca Benea (Románia).

Pénteken női tőrben és férfi párbajtőrben avatnak egyéni világbajnokot Budapesten.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS