Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Lezárták a női 1. Ligát, nem hirdetnek bajnokot

Zátyi Tibor 2020. május 21., 20:35

A Román Labdarúgó-szövetség sürgősségi bizottsága csütörtökön este úgy döntött, hogy nem folytatódik a küzdelem a női 1. Ligában, lezárja a megmérettetést.

Lezárták a női 1. Ligát, nem hirdetnek bajnokot
galéria
Idén egyetlen meccset játszott a Vasas Femina, február végén a Román Kupában Borgóprundot fogadta Fotó: Erdély Bálint Előd

Korábban, május 11-én a sürgősségi bizottság befagyasztotta a női labdarúgó-bajnokságokat, a döntés alól kivételt képezett az 1. Liga felsőháza. Akkor még úgy tervezték, hogy amennyiben lehetséges, a nyár folyamán a táblázat első hat csapata (a Kolozsvári Olimpia, a Galaci Universitatea, a Kisbecskereki Fortuna, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, az Aradi Piros Security és a Borgóprundi Heniu) az előzetesen kiírt program szerint játszana egymással, így a pályán avattak volna bajnokot.

Ez azonban nem fog megtörténni, mivel a csapatok vezetősége videókonferencián egyeztetett a szövetség képviselőivel. A szövetség oldalán megjelent hír szerint

a részvevők egyhangúlag amellett döntöttek, hogy ne játsszák le a hátramaradt mérkőzéseket, így a sürgősségi bizottság lezárta a bajnokságot.

A hírben megemlítik, hogy akárcsak az előző években, a női Bajnokok Ligája következő szezonjában is a Kolozsvári Olimpia fogja képviselni Romániát.

Az 1. Ligából nem esik ki senki, a következő szezon 14 csapatos lesz.

A május 11-ei döntéskor lezárták a 2. és a 3. Liga küzdelmeit. A szakszövetség döntése értelmében a harmadosztályból négy csapat jut fel a második vonalba. Az első három csoportban tiszta kép, a bajnokság felénél a Bukaresti Dream Team, a Temesvári ASU Poli és a Gyulafehérvári Student Sport csapatai vezettek, és ez a három csapat az FRF szerint feljut a 2. Ligába.

A 4. csoportban a bajnokság felénél az FK Csíkszereda előnye csak egy pont volt a Bákói Măgurával szemben, a határozat szerint ez a két csapat valószínűleg augusztusban osztályozót játszik majd a feljutásért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat