Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Lekörözték a romániai vegyesváltót

Dobos László 2019. március 08., 11:32 utolsó módosítás: 2019. március 08., 11:48
HIRDETÉS

A vegyes váltók versenyével kezdődött meg a svédországi Östersundban a sílövők világbajnoksága. Az aranyérmet Norvégia szerezte meg a németek és az olaszok előtt.

Huszonhat ország nevezett csapatot

A huszonhat benevezett csapat között volt a Márton Enikő, Larisa Cotruș, George Buta és Cornel Puchianu összeállítású romániai váltó is. Az első váltóként induló csíkszeredai Márton Enikő jól lőtt,

csak egyetlen póttöltényt kellett felhasználnia, és a mezőnnyel fejezte be a 6 kilométeres távolt.

HIRDETÉS

A második váltóként induló Cotrușt az élen haladók lekörözték, így a szervezők leállították, és a romániai csapatot a 26. helyre rangsorolták.

Vegyes váltó (2x6 + 2x7.5 km):
1. Norvégia (Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Bö, Vetle Christiansen) 1 óra 17:41.4 perc (0+7 lőhiba),
2. Németország (Vanessa Hinz, Denise Hermann, Arnd Peiffer, Benedikt Doll) 13.1 másodperc hátrány (0+9),
3. Olaszország (Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windisch) 1:09.6 ph (0+14).

Ifjúsági Eb Norvégiában

Szintén Skandináviában, a norvégiai Sjusjoenben zajlik az ifjúsági biatlon Európa-bajnokság. A kontinensbajnokságon két fiatal csíki sílövő, Hajdu Tímea és Koncsag Tamás is rajthoz állt.

A női 12,5 km-es hosszú próbát a francia Camille Bened nyerte, a romániai lányok közül Hajdu Tímea szerepelt a legjobban, 104 induló közül az 59. helyen végzett. A vébén is szereplő Larisa Cotruș a 75., Andrea Mezdrea a 89., Luisa Rășină pedig a 92. helyen végzett.

A fiúk 15 km-es versenyszámában 113-an álltak rajthoz – itt Florin Buta a 43., Raul Flore az 51., George Colțea a 77., Koncsag Tamás pedig a 92. helyen végzett.

Túl van már a két váltóversenyen is az Európa-bajnokság mezőnye. A két sportolóból álló egyéni vegyes váltóban 25 csapat indult, az aranyérmet Norvégia szerezte meg, a Hajdu Tímea és Florin Buta összetételű romániai duó a 15. helyen végzett.

A hagyományos, 2x6 + 2x7.5 km-es vegyesváltók viadalán 22 ország indított csapatot, az első helyet Oroszország szerezte meg, míg a Luisa Rășină, Andreea Mezdrea, Adelin Duicu és Marian Colțea összetételű román csapat a 17. lett.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS