Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Laczkó Evelin magyar színekben versenyez

Dobos László 2019. február 12., 16:00 utolsó módosítás: 2019. február 12., 16:10

Sajgó Pál, Bónis Annamária, Bónis Attila, Kristály Péter, Oláh István, Miklós Edit és Szőcs Emőke után újabb székelyföldi nevelésű síző képviseli Magyarországot olimpiai versenyen. Laczkó Evelin Vivienről van szó, aki jelenleg részt vesz a Szarajevóban zajló 14. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Laczkó Evelin magyar színekben versenyez
galéria
Laczkó Evelin a szarajevói seregszemle után a felnőttek sífutó-világbajnokságára készül. Fotó: Laczkó Evelin/Facebook

Laczkó Evelin Vivien Budapesten született 2001-ben, de tízéves korában Csíkszeredába költözött. Gyerekként ritmikus sportgimnasztikát tanult, illetve úszóedzésekre járt, majd 2012-től tagja lett a Csíkszeredai ISK biatloncsapatának.

Számos jó eredményt ért el az országos versenyeken, 2018 augusztusában pedig megnyerte a sírolleres biatlonbajnokságot.

Tavaly ősszel úgy döntött, visszaköltözik Budapestre, magyar színekben szeretne ugyanis versenyezni és Magyarországon továbbtanulni.

Székelyföldi éveiről úgy fogalmazott:„nagyon sok mindent köszönhetek a csíkszeredai szakembereknek, Márton Simon, Márton Szilárd, Gecse Izabella és Balázs Zsolt tanároknak, a csíki edzések nagyon erős alapot adtak további pályafutásomnak”.

A két ország szakszövetsége között még nem született meg az egyezség,

nemzetközi szinten Laczkó Evelinnek román színekben biatlonban voltak jegyzett eredményei, ezért Magyarországot egyelőre csak sífutásban képviselheti.

A szarajevói magyar küldöttség. Balról a hetedik Laczkó Evelin. Fotó: MTI

Laczkó Evelin Vivien 2018 augusztusa óta a Budapesti Vasas SC sportolója, edzője Holló Miklós. Szerkesztőségünkbe küldött levelében a következőket írta: „Tavaly decemberben sikerült részt vennem a Nemzetközi Síszövetség (FIS) olaszországi edzőtáborában, ahol színvonalas képzést kaptam sífutásból, főleg a klasszikus stílusú sízést kellett megtanulnom helyesen.

Az olasz edzők azt is mondták, hogy Magyarországnak az utóbbi nyolc évben nem volt ennyire jó sífutója, mint én, ez jólesett, már csak azért is, mert sok edzés van mögötte.

Az edzőtábornak köszönhetően Libanonba utazhattam, és az ottani eredmények után részt vehettem a finnországi ifjúsági sífutó-világbajnokságon, ahol a legjobbakkal versenyezhettem. A libanoni versenyeken két arany-, öt ezüst- és egy bronzérmet szereztem.”

Laczkó a szarajevói olimpiai napok után a felnőttek sífutó-világbajnokságára készül, ennek az ausztriai Seefeld lesz a házigazdája február 22–24. között.

„A szívemben biatlonos vagyok, és a továbbiakban, ahogy megkapom a Nemzetközi Biatlonszövetség (IBU) engedélyét, legtöbbet biatlonversenyeken szándékszom indulni” – írta a sízőlány.

Az eddigi téli olimpiákon a székelyföldi nevelésű sportolók közül a sífutó Sajgó Pál, a sílövő Szőcs Emőke és Oláh István, valamint az alpesi síző Bónis Annamária, Miklós Edit, Bónis Attila és Kristály Péter képviselte a magyar színeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat