Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Közeleg a Gyergyói Fociünnep

Gergely Imre 2019. augusztus 06., 16:34 utolsó módosítás: 2019. augusztus 06., 16:55

Sokéves hagyomány már, hogy augusztusban, a bajnokságok rajtja előtt egy napra összegyűl a gyergyószentmiklósi labdarúgó-közösség, és a legfiatalabbaktól az öregfiúkig mindenkinek játék- és találkozási lehetőséget nyújtanak.

Közeleg a Gyergyói Fociünnep
galéria
Elmaradhatatlan a csoportkép, ahol egyszerre több labdarúgó-generáció találkozik. Archív Fotó: Portik Csaba

Mint Puskás István, a Gyergyói Jövő elnöke fogalmaz: „Ez az ünnepély igazából egy nagy focis családi találkozó, amikor találkoznak a szép időket megélt öregfiúk a jövő generáció focistáival. A B divíziót megjárt focisták és a jelenlegi generáció tagjai az életkori eltérés miatt nem nagyon ismerik egymást, ezért a fociünnep jó alkalom arra, hogy a fiatalok megismerjék az idősebbeket, és a találkozás nyomán példaképet találjanak bennük.”

Az idei fociünnepre augusztus 10-én, szombaton kerül sor a városi labdarúgópályán.

A program 9 órakor az utánpótlás-korosztályok tornáival indul, melyeken ezúttal a 2009-es, 2008-as és 2006-os születésűek csapnak össze az eseményre érkező vendégcsapatokkal. A Jövő kis focisai ennek keretében az FK Csíkszereda, a Marosvásárhelyi MSE, a Székelyudvarhelyi ISK, a Csíkszentsimoni Szefite, a Gyergyószárhegyi Bástya, a Gyergyóremetei Kereszthegy és a Csíkszentdomokosi Garados együtteseivel találkoznak, mondta el a szervezők részéről megszólaló Rokaly Attila.

A hivatalos megnyitó 10 órakor lesz, majd 10.30-tól az öregfiúké a főszerep. A szokásos gálameccsen a gyepre várják azokat, akik játszanának, a többieket pedig a lelátóra szurkolni, majd a mérkőzés után közösen nosztalgiázni a régi szép időkről.

11 órakor készül el a már tradíciónak számító közös fénykép, amelyen egyszerre lesznek láthatók a Jövő utánpótláscsapataihoz tartozó, illetve a felnőtt labdarúgók és az öregfiúk is. 18 órakor a jelenlegi felnőtt csapat, a megyei bajnokságban a VSK Gyergyó színeiben szereplő együttes lép pályára barátságos mérkőzésen, ahol a Marosvásárhelyi MSE lesz az ellenfél.

A szombati rendezvényre a belépés ingyenes.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat