Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Kompenzációt kap a BL-ből kiejtett Szeged és a Dinamo

MTI 2020. április 28., 15:17 utolsó módosítás: 2020. április 28., 15:18

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kompenzációt fizet azoknak a férfi és női kluboknak, amelyek a koronavírus-járvány miatt meghozott döntések következtében lemaradnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről.

Kompenzációt kap a BL-ből kiejtett Szeged és a Dinamo
galéria
A Dinamo a Paris Saint-Germainnel kellett volna megmérkőzzön a nyolcaddöntőben Fotó: Facebook/Dinamo Bucuresti

Az EHF végrehajtó bizottsága pénteken a férfiaknál törölte az egyenes kieséses szakaszt, a sorozatból így már csak a december 28–29-én sorra kerülő kölni négyes döntő van hátra a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a Telekom Veszprém, a THW Kiel, a Barcelona és a Paris Saint-Germain részvételével.

A további tíz klub között összesen 250 ezer eurót osztanak szét.

A női BL budapesti négyes döntőjét az EHF reményei szerint szeptember 5–6-án rendezik, és ebben az esetben 3-án, csütörtökön kerül sor a negyeddöntőkre, ugyancsak a magyar fővárosban. Amennyiben ez az időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két középdöntő-csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri ETO, a francia Metz HB és a Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára. A negyeddöntő törlése esetén a kieső négy klub egyenként 25 ezer eurót kap.

A férfi és a női BL mostani idényéből hátralévő mérkőzéseken – szeptemberben, októberben és decemberben –

minden játékosnak abban a csapatban kell pályára lépnie, amelyben a meccs idején szerepelni jogosult,

vagyis akik idén nyáron klubot váltanak, azok az esetleges negyeddöntőben és a négyes döntőben már új csapatuk színeiben játszhatnak.

Az EHF végrehajtó bizottsága döntött arról is, hogy a férfi Európa Ligában – amely ősztől a második számú európai kupasorozat lesz – csak olyan csarnokokban lehet majd mérkőzéseket rendezni, amelyeknek mindkét hosszanti oldalán van lelátó.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat