HIRDETÉS

Kialakult a Hargita megyei futsalbajnokság hatosdöntőjének mezőnye

Zátyi Tibor 2018. február 13., 14:07 utolsó módosítás: 2018. február 13., 14:24
HIRDETÉS

Lejárt a Hargita megyei teremlabdarúgó-bajnokság alapszakasza, az elmúlt hét végén Udvarhelyszéken és Gyergyószéken is kiderült, hogy mely csapatok jutottak be a március elején szervezendő hatosdöntőbe.

Fordulatos meccsen nyert a keresztúri csapat az UH ellen. Archív Fotó: Pál Árpád

Csíkszéken február elején rendezték meg a selejtezőtornát, a benevezett öt csapat körmérkőzéses rendszerben döntötte el, kik jutnak tovább. A Madéfalvi SE mind a négy mérkőzését megnyerve első helyen kvalifikált a legjobb hat közé. A Csíkszentgyörgyi Fiság az utolsó fordulóban ki-ki meccsen legyőzte Gyimesbükk csapatát, így megszerezte a csoport második helyét. A negyedik helyen a Csíkszentkirályi Borsáros, míg az ötödiken, szerzett pont nélkül a Szépvízi MÜ zárt.

Udvarhelyszéken csupán ketten jelentkeztek, a Székelykeresztúri Egyesülés és egy baráti társaság alkotta Székelyudvarhelyi UH, így mindketten bejutottak a hatosdöntőbe. A párharc első mérkőzését szombaton rendezték Keresztúron, ahol

az izgalmas és fordulatos mérkőzés szünetében még az UH vezetett 3–2-re, a folytatásban viszont fordított az esélyesebb Egyesülés, és 6–4-re győzött.

A visszavágót február 22-én rendezik 17 órától a városi sportcsarnokban. A párharc győztese kiemelt lesz a döntő sorsolásakor.

Vasárnap csaptak össze a gyergyószéki körzet képviselői a szárhegyi sportcsarnokban. A négy együttes közül a Szárhegyi Bástya veretlenül, míg a Gyergyószentmiklósi Inter II. a második helyről kvalifikált tovább. A harmadik helyen a Csicsói Ezüstfenyő, míg a negyediken a Csíkszentmihályi Törekvés végzett.

„A versenykiírás szerint, akárcsak az elmúlt években is megszokott volt, minden körzetből két csapat jut be a döntőbe. Idén kevesebben jelentkeztek Udvarhelyszéken, mivel

szinte minden hét végén van egy torna valahol a környéken, és a csapatoknak is kevesebb utánajárás azokon részt venni.

A megyei bajnoksághoz a hivatalos leigazolások mellett a könyvecskében érvényes orvosi láttamozás is szükséges. A nagypályás megyei, illetve a körzeti bajnokságokban szereplő csapatoknak meg volt engedve, hogy azokkal a könyvekkel játsszanak, de nem jelentkeztek” – mondta el Bálint Attila szervező.

HIRDETÉS

Megtudtuk, hogy ketten is jelentkeztek a hatosdöntő megszervezésére, Székelykeresztúr és Gyergyószárhegy, a finálé időpontjáról és helyszínéről a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület (HMLE) végrehajtó bizottsága a napokban fog dönteni.

A hatosdöntőn a mezőnyt két csoportba sorsolják, a csoportmérkőzéseket követően a harmadik helyezettek az ötödik helyért szállnak harcba, az első kettő pedig bejut az elődöntőbe. A legjobb hat közé jutott csapatokat díjazza a HMLE.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS