Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Kézi-Eb: legyőzte az oroszokat Magyarország

Zátyi Tibor 2020. január 11., 19:11 utolsó módosítás: 2020. január 11., 20:55

Nagyszerű győzelemmel kezdte a férfi kézilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott, szombaton este Malmőben egy góllal legyőzte Oroszországot.

Kézi-Eb: legyőzte az oroszokat Magyarország
galéria
Mikler lett a meccs embere Fotó: Kovács Anikó/Magyar Kézilabda Szövetség/Facebook

Szorosan alakult az első félidő, az elején főként a magyar válogatott volt előnyben, ám az oroszok Szantalov és Gyibirov révén simán tartani tudták a lépést, a játékrész közepén át is vették a vezetést. Nem tört meg a magyar csapat attól, hogy egy adott pillanatban két góllal vezettek az oroszok, Mikler kivédett néhány labdát, elől pedig jöttek az újabb találatok, és kevés hiányzott ahhoz, hogy kétgólos előnyben menjen pihenni Magyarország,

a szünetben 14–13-as magyar vezetés állt az eredményjelzőn.

A második félidő magyar góllal kezdődött, majd pár perc alatt már négy volt Bánhidiék előnye (19–15). Az oroszokat azonban nem lehetett leszakítani, és pillanatok alatt egyre csökkentették hátrányukat (44. perc, 19–20).

Komoly előnyének eladásától ezúttal sem roppant meg a magyar csapat,

Mikler szenzációs védéseinek is köszönhetően az 51. percben ismét négy volt az előny (24–20). Az oroszok azonban ezúttal magukra találtak, az 56. percben pedig egyenlítettek.

Teljesen nyílttá vált a találkozó vége, Balogh az 57. percben hetesből ismét megszerezte a vezetést a magyar csapatnak (26–25). Innentől több gól már nem esett, pedig az oroszok a végén ismét egyenlíthettek volna, ám

Gyibirov lövését a mérkőzés emberének is megválasztott Mikler kivédte, a hátramaradt 12 másodpercet pedig kipasszolta a magyar csapat, amely így megszerezte első győzelmét az Eb-n.

Legközelebb hétfőn este játszik a magyar válogatott, 21.30-kor az olimpiai és világbajnok Dániával találkozik a második fordulóban.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, 1. forduló:
Magyarország–Oroszország 26–25 (14–13), 
gólszerzők: Balogh 7, Szita 5, Bánhidi 4, Boka 3, Győri, Ligetvári 2–2, Hornyák, Nagy, Sipos 1–1.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat