Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Kétgólos hátrányból nyert a Gyergyói Hoki Klub

Gergely Imre 2019. szeptember 21., 22:06 utolsó módosítás: 2019. szeptember 22., 12:52

Fordulatos mérkőzést vívott szombat este a GYHK és az UTE a jégkorong Erste Ligában. A piros fehérek szereztek vezetést, a lilák a második harmadban gyorsan lőttek hármat, az utolsó húsz percet pedig 4–0-ra nyerte Leif Strömberg legénysége. A Gyergyói Hoki Klub megszerezte első rendes játékidőben elért győzelmét is az idei Erste Liga sorozatban.

Kétgólos hátrányból nyert a Gyergyói Hoki Klub
galéria
Hiába vezetett az utolsó harmad előtt kettővel az UTE, a GYHK fordított Fotó: Veres Nándor

Teljesen más felfogásban játszott a gyergyószentmiklósi együttes az Újpest ellen szombaton, mint egy nappal korábban a Hokiklub Budapest ellen. A sorokat is átformálta a svéd edző, ezúttal Valdix maradt ki a mezőnyjátékosok közül, és bekerült Bobcek, a kapuban pedig ismét Ruczuj kezdett.

A házigazdák már az 5. percben megszerezték a vezetést – először kerültek előnybe ebben az idényben.

Góga volt a gólszerző Pesztunov passza után, emberelőnyben.

Fotó: Veres Nándor

A második harmad 24. és 28. percre közötti időszak gyergyói szempontból nagyon szerencsétlenül alakult. Nemes és Vince emberelőnyben talált be, majd Varga kék vonalról középre emelt korongja hullott be Ruczuj hálójába. 1–3 állt az eredményjelzőn 40 perc után.

Sok GYHK-szurkoló is úgy gondolta, ez a meccs elment, nincs remény arra, hogy innen bármit is elérhet a csapat. De mégis megtörtént az, amiben kevesen hittek.

Pesztunov vette hátára a csapatot.

Előbb egyedül cikázott át a teljes újpesti soron, és a lövése után Tendler kotorta be a kipattanót, majd Ferencz-Csibinek adott szenzációs passzt, és a fiatal hátvéd találata már 3–3-as döntetlent jelentett. A gól után a Csomortáni–Csata játékvezető-páros büntetőlövést ítélt meg a vendégek javára, de Ruczuj hárította ezt, még inkább önbizalmat adva a GYHK-nak.

Fotó: Veres Nándor

Az 57. percben pedig újra felrobbant a csarnok, Góga második góljával ismét vezettek a piros-fehérek. Az utolsó percre az Újpest lehozta a kapusát, és Tendler üres kapus góljával eldőlt a meccs. A GYHK újabb három pontot tett a szombaton szerzett kettő mellé.

Fotó: Veres Nándor

A gyergyóiak a jövő héten négy mérkőzést játszanak. Hétfőn és kedden a Sapientia U23 lesz a GYHK ellenfele a romániai bajnokságban, hétfőn 17 órától Karcfalván, míg kedden 18.30-tól Gyergyószentmiklóson rendezik a mérkőzéseket. Szombaton a Fehérvári Titánokat fogadják az Erste Ligában, vasárnap pedig a Brassói Coronát egy dupla fontosságú, azaz mindkét bajnokságba beszámító összecsapáson.

Erste Liga, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–UTE 5–3 (1–0, 0–3, 4–0).
Gólszerzők: Góga Attila (5. és 57. perc), Jereme Tendler (44. és 60.), Ferencz-Csibi Róbert (46.), illetve Nemes Benjamin (25.), Vincze Péter (28.), Varga Arnold (28.).
Kapura lövések: 39–38
Kiállításpercek: 14–24, ebből az újpesti Godónak 10 perc fegyelmi büntetés.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat