Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Kétgólos hátrányból fordított, sikerrel kezdte a GYHK elleni párharcot a Corona

Gergely Imre 2020. február 24., 22:41 utolsó módosítás: 2020. február 24., 23:09
HIRDETÉS

Két góllal is vezetett a Gyergyói Hoki Klub a Brassói Coronával szemben az Erste Liga negyeddöntő első meccsén de a 60 perc után mégis a kék-sárgák örülhettek. A Corona hat perc alatt fordította meg az eredményt és került lépéselőnybe a párharcban.

Kétgólos hátrányból fordított, sikerrel kezdte a GYHK elleni párharcot a Corona
galéria
45 másodperccel a mérkőzés vége előtt lőtte a győztes találatot a Brassói Corona Fotó: Alexandra Sâmpetru

Húsz perces csúszással kezdődött a mérkőzés, a jégkészítésnél a rolba elromlott, és nehezen tudták a rendezők levinni a jégről. A várakozás láthatóan egyik csapatnak sem tett jót, nem volt igazán lendületes jó játék az első harmadban. Gólszerzési lehetőség adódott ugyan mindkét oldalon de Polc és Cooke is a helyzet magaslatán volt.

HIRDETÉS

Főleg a gyergyóiak hálóőrének kellett nagyokat védenie, akkor, amikor másfél percig kettős emberhátrányban játszott a GYHK. A piros-fehérek ezúttal is megmutatták, alaposan begyakorolták az emberhátrányos védekezést. Két kiállítást kibekkeltek a középső játékrészben is, aztán megszületett a vezető gól.

Elekes-Darabont kiszorított helyzetből, egy védővel a nyakán zúdította a korongot a hazaiak ketrecébe.

A harmadból még fél perc volt hátra, amikor Valdix húzott egy váratlant: kapu mögül visszakanyarodva lőtte rá Polcra a korongot, és a meglepett kapus nem tudott reagálni. Videóbírózás után érvényesítették a találatot.

A harmadik harmad 54. percéig egy tanácstalannak tűnő Corona nem túl acélos próbálkozásait hatástalanította sorban a GYHK, de ekkor Carlson betalált. A gól reményt adott a hazaiaknak, és a szerencsével sem álltak rosszul. Péter Balázs maradt egyedül egy buli után és lövésére Cooke nem tudott odaérni.

Az előny szétfoszlása nem törte megy a gyergyóiakat, Vorobjev lövése gólt érdemelt volna, de kapuvas lett. A hosszabbítás közeledett, de nem jött el:

Péter középen tudott betörni és betalált, eldöntve a találkozót.

A Brassói Corona került tehát előnybe a négy győztes meccsig tartó párharcban. A GYHK nem játszott alárendelt szerepet, de a sok kiállítás miatt a végén már jöttek a hibák, amelyeket a kék-sárgák kihasználtak.

A két csapat kedden 18.30-tól ismét összecsap Brassóban.

Jégkorong Erste Liga negyeddöntő
Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub 3–2 (0–0, 0–2, 3–0)
Gólszerzők: Cody Carlson (54.), Péter Balázs (57., és 60.), illetve Elekes-Darabont Hunor (35.), Andreas Valdix (40.)
Kapura lövések: 43–23
Kiállításpercek: 8–18
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS