Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Képernyőre kerül a futsal, élőben a csíkiak kupameccse

Józsa Csongor 2020. február 21., 09:22 utolsó módosítás: 2020. február 21., 09:54
HIRDETÉS

Szombattól keddig minden nap egy találkozót rendeznek a teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében. Egyetlen összecsapás dönti el, hogy melyik csapat jut a Final 4-ba. Két nagyágyút összehúztak.

Képernyőre kerül a futsal, élőben a csíkiak kupameccse
galéria
Kupameccsek jönnek az alapszakasz lezárása után Fotó: Gábos Albin

Amennyiben végigszaladunk a párosításokon, rögtön szembeötlik, hogy a szombat délutáni meccs kiemelkedik a többiek közül: a tavalyi bajnokság döntősei, a Galaci United és a Csíkszeredai Imperial Wet néz farkasszemet. A felek a futsalélvonal alapszakaszában osztozkodtak a győzelmeken, nyertek hazai környezetben.

Ebben az idényben először kerül egy mérkőzés a képernyőre. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szerződést kötött a Pro X tévécsatornával, amely a szezon hátralevő részében élőben közvetíti az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság, illetve a Románia Kupa fontosabb mérkőzéseit.

HIRDETÉS

A közösségi médiában felröppenő hírt Jakab Zoltán, a szövetség szakmai bizottságának tagja erősítette meg portálunknak. Mint megtudtuk, a közvetítések sora a február 22-i Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet Román Kupa-negyeddöntővel rajtol,

a Pro X ezentúl minden szombaton 16 órától tűzi műsorra a szakág egy-egy mérkőzését.

Az FK Székelyudvarhely szakmai igazgatója azt is elmondta, a tévéközvetítések mellett a rajongók a Futsal Romania Facebook-oldalon, illetve az azonos nevű Youtube-csatornán továbbra is követhetik a meccseket.

A felek a következő napokban adnak ki hivatalos közleményt a megállapodásról, de a szerződés vélhetően hosszú távú és nem csak a 2019–2020-as idényre szól.

KSE–FK csata, az ifik is pályán

Székelyföldi együttesek közötti megmérettetést hoz az egyik találkozó: a másodosztályos Kézdivásárhelyi SE a Futsal Klub Székelyudvarhellyel csap össze. A továbbjutó sorsa egyetlen összecsapáson dől el, melyet hétfőn 18 órától rendeznek a háromszéki városban.

Mánya Szabolcs továbbjutást vár Fotó: Beliczay László

„A győzelemért utazunk el, remélem, sikerül nyernünk. Eddig jó sorsolást kaptunk, két másodosztályos gárda ellen vívhatjuk ki a szereplést a negyeddöntőben.

Amennyiben itt is kedvez a szerencse, akkor akár kupadöntőt is játszhatunk”

– mondta Mánya Szabolcs az FK edzője.

A székelyudvarhelyiek az U19-es kupakiírásban is érdekeltek, itt a nyolcaddöntőnél járnak, az FK ellenfele a CN Fălticeni lesz. Az odavágót vasárnap 13 óra 30 perctől rendezik a városi sportcsarnokba. A párharc győztese bejut a döntő tornára, melyet nyolc csapattal rendeznek.

Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntő

Szombaton 16 órától: Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet (PRO X),
vasárnap 15 órától: Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo,
hétfőn 18 órától: Kézdivásárhelyi SE–FK Székelyudvarhely,
kedden 18 órától: Temesvári Informatica–Dunărea Călărași.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS