Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Kedden elhalaszthatják a szlovéniai hoki-vb-t is

Orbán Zsolt 2020. március 16., 15:17 utolsó módosítás: 2020. március 16., 15:20

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) vezetőtanácsa kedden dönt a Románia és Magyarország válogatottját is felvonultató divízió I/A-csoportos szlovéniai világbajnokság sorsáról. A koronavírus-járvány miatt a ljubljanai tornát aligha rendezik meg idén.

Kedden elhalaszthatják a szlovéniai hoki-vb-t is
galéria
Minimális az esély a szlovéniai vb idei megrendezésére. Archív Fotó: Eesti Hoki

Miután a romániai jégkorong-válogatott 2019 tavaszán – nem akármilyen bravúrt végrehajtva – kiharcolta Tallinnban a feljutást a második vb-értékcsoportba, bizonyára sok székelyföldi hokirajongó elhatározta, hogy részt vesz az idei divízió I/A-csoportos tornán. A rendezési jogot tavaly májusban Szlovéniának ítélte oda a nemzetközi szövetség.

A ljubljanai eseményen a szlovák Julius Penzes vezette együttes a házigazdák mellett Magyarország, Dél-Korea, valamint a 16-os elitből kiesett „páros”, Franciaország és Ausztria válogatottjával került össze.

Sajnos a mostani világjárvány felülírta a szurkolók terveit. Gyakorlatilag a teljes nemzetközi sportélet leállt, s bár az IIHF egyelőre még nem jelentette be a szlovéniai hoki-vb elhalasztását,

a jelenlegi helyzetben más forgatókönyv elképzelhetetlennek tűnik.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség vezetőtanácsa a napokban tartja éves tavaszi kongresszusát, amelyen eldől nemcsak a szlovéniai, hanem a lengyelországi divízió I/B, valamint az A-csoportos svájci vb sorsa.

A zürichi székhelyű sportszervezet a koronavírus terjedése miatt az elmúlt időszakban sorra törölte a márciusra tervezett korosztályos tornákat. Ezeket követte a március végére kiírt, Kanadában rendezendő női világbajnokság elhalasztása, amelyre a magyar lányok a válogatott fennállása során először jutottak ki.

Múlt héten Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára arról beszélt az M4 Sport műsorában, hogy a szlovéniai világbajnokság is veszélybe került. A délszláv államban akkorra már betiltották az 500 főnél nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeket. Az MJSZ főtitkára úgy fogalmazott, valószínűleg a divízió I/A férfi világbajnokságot sem rendezik meg Szlovéniában.

Az eredeti tervek szerint a vb-t április 27. és május 3. között tartották volna a ljubljanai Tivoli Sportcsarnokban, a Magyarország–Románia mérkőzésre a zárónapon került volna sor. 

A ljubljanai vb kapcsán az a tény sem ad túl sok bizakodásra okot, hogy az IIHF pénteken hét, áprilisra tervezett világbajnokság, köztük négy felnőtt torna törlését jelentette be.

Felújítják a vb helyszínéül szolgáló csarnokot

A szlovéniai Siol.net portálra hivatkozva a jegkorongblog.hu arról adott hírt, hogy a Tivoliban jelenleg felújítási munkálatok zajlanak. Az 1965-ben átadott, majd a kilencvenes és kétezre években átalakított létesítményben leolvasztották a jeget, új palánkot építenek, továbbá kicserélik a világítást és az öltözők is megszépülnek. A szlovén szövetség képviseletében Dejan Kontrec főtitkár azt nyilatkozta, a világbajnokság esetleges elhalasztásától függetlenül, március végéig elkészülnek a munkálatokkal.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat