HIRDETÉS

Kárpát-medencei fociakadémiák seregszemléje

Dobos László 2018. augusztus 02., 09:01 utolsó módosítás: 2018. augusztus 02., 10:43
HIRDETÉS

Második alkalommal rendezik meg Csíkszeredában a Székelyföld OTP Bank nemzetközi ifjúsági labdarúgótornát. Az U17-esek számára kiírt vetélkedő a Kárpát-medencében működő magyar, akadémiai rendszerben készülő labdarúgócsapatokról ad majd képet.

Serlegek és sportvezetők. Balról jobbra: Demeter Attila, Szondy Zoltán, Krecska János és Varga Károly Fotó: Gecse Noémi

A tornát felvezető szerdai sajtótájékoztatón Demeter Attila versenyigazgató, az OTP Bank Románia képviselője elmondta, hogy idén is támogatnak minden olyan sportrendezvényt, amely összefügg az OTP terveivel, amely a régióról és a magyarságról szól.

Szondy Zoltántól, az FK Csíkszereda elnökétől megtudtuk, hogy azokat a csapatokat hívták meg, amelyek Magyarország határon túli akadémiáknak nyújtott támogatását élvezik.

HIRDETÉS

Jelen van a tavalyi győztes eszéki gárda Horvátországból, az újonc Bácskatopolya, a formálódóban lévő Munkács, a Dunaszerdahely, amely múlt héten az U19-eseknek rendezett hasonló tornát, illetve az anyaországból a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia együttese, valamint az előző idényben országos bajnoki címet szerzett FK Csíkszereda.

Szondy elmondta, hogy a mérkőzések 2x40 percesek, a játékvezetőket pedig a Román Labdarúgó Szövetségtől kérték, ők Maros és Brassó megyéből érkeznek.

Varga Károly, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia népszerű és elismert szakmai igazgatója magasabb szintű megbízatást kapott, távozik Csíkszeredából,

ő lesz a Kárpát Medencei Akadémiai Rendszer új szakmai igazgatója (ezt a tisztséget eddig Tajti József töltötte be, aki a DVTK sportigazgatója lett). A Székelyföld Labdarúgó Akadémia új szakmai igazgatója Krecska János.

Két meccset már lejátszottak

Szerdán el is kezdődött a Székelyföld OTP Bank nemzetközi ifjúsági labdarúgótorna. A torna első két mérkőzésén szoros eredmények születtek.

Az FK Csíkszereda végig vezetve, hétgólos összecsapáson nyert a vajdaságiak ellen. Érdekessége a találkozónak, hogy a csíkiaktól Suciu háromszor volt eredményes, illetve a Topolya mindhárom találata fejesgól volt.

Labdarúgás, Székelyföld OTP Bank Kupa, Csíkszereda:

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia–Eszéki FC 1–0 (1–0),
gólszerző: Kucsván (9. perc)

FK Csíkszereda–TSC Topolya 4–3 (2–0),
gólszerzők: Suciu Tóni (18., 20. és 47. perc), Incze Zsombor (78.), illetve Igor Tatics (46. és 81.), Puskás Iván (59.).

A további műsor
Csütörtök: Csíkszereda–Dunaszerdahely (17 óra) és Puskás Akadémia–Munkács (19).
Péntek: Eszék–Munkács (17) és Topolya–Dunaszerdahely (19). A mérkőzésekre a nézők belépése ingyenes.

A 17 órakor kezdődő találkozókat csíkszeredai stadion füves pályáján rendezik, a 19 órai összecsapásokat pedig a Kós Károly utcai, a Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti műgyepes pályán. A helyosztók szombaton lesznek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS