Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda
HIRDETÉS

Jövőre bevezetik a videóbírót a román bajnokságban

Székelyhon 2019. október 01., 18:24 utolsó módosítás: 2019. október 01., 18:39

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2020–2021-es idényétől kezdődően bevezetik a videóbíró-rendszert, az úgynevezett VAR-t – jelentette be kedden a Román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF).

Jövőre bevezetik a videóbírót a román bajnokságban
galéria
Akár már a jelenleg zajló szezontól használhatják a technológiát az 1. Ligában. Archív Fotó: FIFA

A szervezet közlése szerint már a videóbíró-rendszer külföldi bevezetésekor elkezdték az előkészületeket – ahogyan erről sokan nem értesültek –, hogy Romániában is megteremtsék a technológia működéséhez szükséges feltételeket. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeztek román és külföldi szolgáltatókkal, amelyek technikai felszerelést biztosítanak, de a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA) és a Román Labdarúgó Szövetséggel (FRF) is egyeztettek.

„Az eljárás következtében bejelenthetjük, hogy a következő bajnoki idénytől Romániában is működik majd a videóbíró-rendszer” – olvasható az LPF közleményében. Kiemelték,

a technológiáért cserébe az élvonalbeli kluboknak nem kell fizetniük,

hanem ennek költségeit a labdarúgóliga állja, és mindössze a rendszer működtetéséhez szükséges további játékvezetők díját kell kifizetniük.

Időigényes a videóbíró rendszerrel foglalkozó játékvezetők betanítási folyamata. Archív Fotó: FIFA

Az LPF tervei szerint a rendszert akár

már a jelenleg zajló bajnokság felsőházi rájátszásában is kipróbálhatják,

ehhez azonban időben lépniük kell, a videóbíró-rendszerrel foglalkozó játékvezetők betanítási folyamata ugyanis három-négy hónapot vesz igénybe, illetve a stadionokba jóval több kamerára lesz szükség a mérkőzések közvetítéséhez.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat