Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Jövő tavaszra tolták Incze Krisztáék olimpiai kvalifikációs versenyét

Dobos László 2020. április 09., 11:28 utolsó módosítás: 2020. április 09., 11:40

Jövő március 18. és 21. között rendezik a birkózók olimpiai kvalifikációs versenyét Budapesten, amelyre eredetileg idén márciusban került volna sor. Erre készül Székelyföld legjobb birkózója, a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta is.

Jövő tavaszra tolták Incze Krisztáék olimpiai kvalifikációs versenyét
galéria
Budapesten szerezhet olimpiai kvótát a sepsiszentgyörgyi birkózó Fotó: Facebook/Incze Kriszta

A tavalyi, nurszultani világbajnokságról súlycsoportonként hat fő – a magyarok közül Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 87 kg), Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) és Sastin Marianna (62 kg), a romániaiak közül pedig Alina Vuc (50 kg-os súlycsoport) – már kvótát szerzett a tokiói olimpiára. A budapesti kvalifikációs verseny után még jövő április végén a szófiai világselejtezőn lehet indulási joghoz jutni.

A nemzetközi szövetség (UWW) vezető testülete arról is döntött, hogy június 30-ig törli az összes nemzetközi versenyt, továbbá azt javasolta a nemzeti szövetségeknek, hogy hasonlóan tegyenek a saját eseményeikkel a résztvevők egészsége érdekében. A kvóták kiosztási rendje változatlan maradt, viszont azok a sportolók, akik jövőre elérik a minimális életkor követelményét, jogosultak lesznek a szereplésre az olimpiai eseményeken, de senkinek sincs lehetősége országváltásra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat